Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Відомий снайпер дала оцінку діям вбивці Вороненкова

Охоронець загиблого екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова діяв професійно і зробив все, що можна було зробити в даній ситуації

Таку думку висловила ветеран АТО, чеченський доброволець Аміна Окуєва, – повідомляє «Обозреватель». Коментуючи відеозапис моменту вбивства Вороненкова, вона сказала: «З моєї точки зору, охоронець спрацював професійно. Коли його повалили, він досить швидко дістав свою зброю, і, як я розумію, обидва постріли потрапили в біжучу ціль. Я думаю, що це хороший професіонал. Він зробив все, що він міг зробити в цій ситуації. Для одного охоронця він спрацював добре».



Для того, щоб підійти і вистрілити в упор, великого професіоналізму не треба. Професіоналом треба бути, щоб потім піти. А піти він не зміг.



 


У той же час вона зауважила: «Один охоронець в таких міських умовах, коли ззаду підійшов кілер, практично не мав шансів запобігти трагедії. Він не міг контролювати весь простір, в усіх напрямках».


Журналіст запитав, як могли б розвиватися події, якщо б охоронців було кілька. «Бувають різні ступені охорони. Перші особи держави охороняються за спеціальними методиками, в охороні задіяна велика кількість людей, всі маршрути перевіряються заздалегідь і так далі. Але тут, як ми розуміємо, не можна було говорити про такий розмах охорони. Моя думка – навіть якби було кілька охоронців, які б ось так спокійно, на громадянці, без автоматів йшли поруч, навряд чи б це допомогло».


Говорячи про навичках кілера, Аміна Окуєва зауважила: «Для того, щоб підійти і вистрілити в упор, великого професіоналізму не треба. Професіоналом треба бути, щоб потім піти. А піти він не зміг. Тому у мене є сумніви щодо його професіоналізму».

Telegram Channel