Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На Горохівщині юні занурились у… морську глибину

Волинь-нова

На Горохівщині юні занурились у… морську глибину

Адже так називав книги геній Іван Франко

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Книги – морська глибина:


Хто в них пірне аж до дна,


Той, хоч і труду мав досить,


Дивнії перли виносить…, – писав класик української літератури.



Це улюблене дітьми дійство прижилося на Горохівщині гарною традицією 10 років тому, а цьогоріч його учасниками стали 15 кращих читачів сільських, селищних і міських бібліотек.



Що книга – найпотрібніше на землі диво, а читати – це круто і завжди модно – таке переконання юні книголюби  виголосили на районному конкурсі «Найкращий читач бібліотеки», який працівники Горохівської ЦБС провели в рамках всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2017».


Це улюблене дітьми дійство прижилося на Горохівщині гарною традицією 10 років тому, а цьогоріч його учасниками стали 15 кращих читачів сільських, селищних і міських бібліотек.


Аура святкового злету книгоманів вирізнялася особливим настроєм: хтось, наче коштовності,  показував   улюблені книги, хтось переповідав їх зміст новим друзям, інші розказували літературні новини чи з цікавістю гортали сторінки читацьких щоденників, які теж оглянуло поважне журі. Цьогоріч його очолила директор Горохівської ЦБС Ольга Єлісєєва.


Почесну місію визначити переможців конкурсу мали і заступник директора Горохівської ЦБС по роботі з дітьми Лілія Колесник, завідувач відділу обслуговування і провідний бібліотекар читального залу дитячої бібліотеки Майя Андрійчук і Олена Козаченко.



Учасники районного конкурсу «Найкращий читач бібліотеки».


Першими із журі знайомилися шестикласники Наталія Пилипчук із Ощева, Іванна Корінецька зі Смоляви, Роман Шевчук із Мирного, Богдана Сарапака і Вікторія Мельничук із Мар’янівки, Максим Якобчук із Галичан, Вікторія Гарусь із Підбереззя, Олександра Пирожок із Скобелки. Потому відрекомендувалися на рік старшенькі Юлія Колесник із Берестечка, Софія Гуцик із Горохова (ЗОШ І-ІІІ ступеня №1 імені Івана Франка), Марія Слюсарчук із Миркова, Марія Примич із Підбереззя, Юлія Лоза з Горохова (НВК «ЗОШ І-ІІІ ступеня-гімназія») Вікторія Роман із Галичан, Давид Новосад із Скобелки.



Всіх конкурсантів Ольга Єлісєєва нагородила грамотами і дипломами Горохівської ЦБС.



Найгарніші враження отримали дорослі, послухавши цих розумників, які величали своїми найкращими друзями незрадливі у мудрості і доброті книги. Кожен презентував свою улюблену, чудово володіючи словом, приємно дивуючи чистотою мовлення, логічним мисленням і щирими враженнями від знайомства з книжковими героями. Поміж виконання головних завдань у номінаціях «Улюблена книга», «Впізнай героя», «Загублені речі» членам журі було дуже цікаво чути зізнання Вікторії Гарусь про те, що любов до книг, які надихають читачку ще й до малювання,  вона успадкувала від своєї бабусі, котра працювала бібліотекарем, що для Марії Слюсарчук взірцем у цьому захопленні є брат. А ось Марія Примич не лише зачитується фантастикою, а й оздоблює свої книги власноруч зробленими закладками. Ця юна книгоманка так захопилася підготовкою до конкурсу, що сміливо прикрасила свій виступ декламаторством вірша «Народе мій» і піснею «Музика рідного дому».


Серед такого розмаю творчості  журі було нелегко визначитися з іменами переможців, які гідно відрекомендують еліту юних читачів Горохівщини на обласному конкурсі «Книгоманія – 2017». Визначальними для перемоги стали номінації, в яких діти впізнавали  літературних героїв української і зарубіжної літератури, їх авторів і навіть речі, якими персонажі користувалися у своїх книжкових пригодах. Підсумувавши бали і власні думки, дорослі з найкращими побажаннями всім конкурсантам визнали найкращими читачами району шестикласника Романа Шевчука з Мирного і семикласницю Юлію Лозу з Горохова, які виборюватимуть перемогу у Луцьку. До слова, Юлія Лоза вже вдруге змагатиметься за звання кращого читача Волині. Юних готуватимуть їх наставники – завідувач бібліотеки-філії с.Мирне Віра Клеха і завідувач відділу обслуговування Горохівської районної дитячої бібліотеки Майя Андрійчук.


Всіх конкурсантів Ольга Єлісєєва нагородила грамотами і дипломами Горохівської ЦБС.


На головному фото: переможці районного конкурсу «Кращий читач бібліотеки» Юлія Лоза і Роман Шевчук.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel