Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Суддя – пі(…)ас» і сльозогінний газ

Волинь-нова

«Суддя – пі(…)ас» і сльозогінний газ

Друга поразка «Вереса» у сезоні від «команди з села» обернулася грандіозним скандалом

Перша ліга. 21 тур. «Верес» (Рівне) – «Колос» (Ковалівка) – 2:3 (1:0 – Ростислав Волошинович, 17 хв.; 1:1 – Олександр Поздєєв, 25, з пенальті; 1:2 – Олександр Бондаренко, 48; 2:2 – Сергій Герасимець, 56, з пенальті; 2:3 – Олександр Поздєєв, 83, з пенальті).
18 березня. Вараш. Стадіон «Ізотоп–РАЕС». 1950 глядачів. Головний суддя Олександр Шандор (Львів).
«Верес»: Богдан Когут, Артур Западня, Олексій Зозуля (Сергій Петько, 81 хв.), Сергій Борзенко, Василь Білий, Валерій Кучеров, Сергій Герасимець (Антон Котляр, 77 хв.), Вадим Мілько (Євген Морозенко, 46 хв.), Дмитро Козьбан, Руслан Степанюк, Ростислав Волошинович. Головний тренер Володимир Мазяр


Сергій ХОМІНСЬКИЙ



«Верес» зазнав третьої поразки у нинішній першості – і вдруге кривдником рівнян став «Колос» із села Ковалівка Васильківського району Київщини. У цьому населеному пункті трохи більш ніж півтори тисячі жителів, проте за розвитком своєї інфраструктури Ковалівка дасть фору деяким містам. Секрет цього феномену дуже простий – село тривалий час було «вотчиною» колись мало не всесильного клану Засух – багаторічного «губернатора» Київщини Анатолія Засухи та його дружини, скандального депутата Верховної Ради трьох скликань Тетяни Засухи.



Охорона та поліція як могли заспокоювали розлючений натовп – щодо найагресивніших навіть застосували сльозогінний газ.



«Битва» у Вараші (стадіон у Рівному все ще непридатний для гри у футбол) видалася «на славу»! Загалом команди одержали 10 гірчичників (по п’ять на кожну з команд) і «заробили» три пенальті (два з них – у ворота «Вереса»).
Саме завдяки реалізованому одинадцятиметровому на завершальному етапі гри «Колос» і «вигриз» перемогу.
Щоправда, вболівальники рівнян не оцінили «звитягу» гостей, угледівши «підсуджування» на їхню користь з боку суддівської бригади на чолі з львів’янином Олександром Шандором. Те саме, до речі, побачив і тренерський штаб «Вереса».
Тож «найцікавіше» на варашському «Ізотопі» почалося вже після фінального свистка. Вболівальники (можливо, хтось волітиме називати їх провокаторами) на вході в підтрибунне приміщення не лише ображали суддів та гравців команди–суперника (як словесно, так і непристойними жестами), а й намагалися дати їм «лупня». Особливо, звісно, старалися дотягтися до Шандора і кілька разів це, здається, вдалося… Охорона та поліція як могли заспокоювали розлючений натовп – щодо найагресивніших навіть застосували сльозогінний газ…
Не треба бути провидцем, аби передбачити – штрафні санкції за таке будуть…
До речі, «Іллічівець» далеко від «Вереса» не втік – маріупольці зіграли в безгольову нічию з клубом «Арсенал–Київ». А ось найближчий переслідувач рівнян – чернігівська «Десна» – на виїзді таки мінімально здолала міцний харківський «Геліос». Скоротивши таким чином відставання від заповітного другого місця до трьох очок…
Новиною останніх днів також стало офіційне укладання контракту екс-захисника «Вереса» Євгена Непляха з принциповим суперником рівнян – «Іллічівцем».
Усі результати 21 туру: «Іллічівець» – «Арсенал–Київ» – 0:0; МФК «Миколаїв» – «Інгулець» – 1:0; «Нафтовик–Укрнафта» – «Гірник–Спорт» – 3:2; «Верес» – «Колос» – 2:3; «Оболонь–Бровар» – ФК «Полтава» – 0:1; «Черкаський Дніпро» – «Скала» – 2:1; «Геліос» – «Десна» – 0:1; «Буковина» – «Авангард» – 0:0; ФК «Тернопіль» – ПФК «Суми» – 2:2.



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:
«Складно коментувати, коли стараєшся щось будувати, а твориться таке свавілля, дуже складно. Ми живемо в Україні, де футбол відходить на другий план, а на першому – «суддівство», інші підводні течії. Зозулі ламають носа, і навіть немає жовтої картки, хоча там чиста червона… Видно, нас у Прем’єр-лізі не хочуть бачити. Повірте, це тільки початок. Усі говорять, що я емоційний, що погано веду себе з суддями. Скажіть, невже команда заслужила на таке ставлення? Я взагалі ту ліцензію PRO, яку отримав, можу віддати і не псувати собі нерви, закінчити з тим футболом. Це не футбол. Команда грала проти 14 гравців. Ми побачили ті реалії, з якими зіштовхнеться «Верес». Це тільки початок. Нас очікує виїзд до Краматорська. Я ще до гри знав, що в нас Борзенко отримає четверту картку. Тепер він пропускає гру. Якщо копнути глибше, то краще з футболом закінчувати».

Telegram Channel