Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Красені-вітрильники розмістилися… в пляшках (фото)

Волинь-нова

Красені-вітрильники розмістилися… в пляшках (фото)

У Маневицькому краєзнавчому музеї відкрилася виставка мініатюрних моделей вітрильників різних часів і народів, кораблів із казок, художніх творів, міфів і легенд та авторські варіанти Володимира Ярощука

160 експонатів розмістилися на кількох стендах, а ховаються вони у скляних пляшках. А це, зі слів майстра, - якихось п'ять відсотків від усієї справи. Найбільше часу забирає виготовлення деталей, деякі з них - зовсім мініатюрні. Про це повідомляє «Нова доба».



Такі моделі майстер виготовляє вже 40 років.



Володимир Ящук – пенсіонер, уродженець Тернопільщини, який нині проживає у селі Промінь Луцького району. Захоплення морем і вітрильниками зародилось під час проходження військової служби на Балтиці. Поштовхом до незвичного захоплення став випадок, коли товариш звернув його увагу на фото вітрильника в пляшці, яке було розміщене в популярному колись радянському журналі «Навколо світу». Зауваживши, що це не так важко зробити, Володимир Пантелеймонович  згодом мусив підтвердити свої слова ділом. Моделі вітрильників виготовлені зі шпону, бамбуку, ниток, паперу, пластику, фольги. Частини формуються окремо, а потім у пляшці за допомогою спеціального пінцета склеюються в одне ціле. В середньому на виготовлення однієї мініатюри йде тиждень.

Telegram Channel