Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Через день туберкульоз вбиває одного волинянина

Волинь-нова

Через день туберкульоз вбиває одного волинянина

Щодня в області виявляють у середньому двох хворих на цю недугу. 77 відсотків потерпілих від палички Коха — особи працездатного віку (18 — 54 роки)

Зоряна Шум


Першими ознаками хвороби можуть бути: кашель понад 2 тижні, підвищена втомлюваність, погіршення апетиту, схуднення, надмірне пітніння, незначне періодичне підвищення температури тіла. Туберкульоз може вражати не тільки легені, але й усі органи без винятку. Найчастіше це хребет, кістки та суглоби, нирки, очі, лімфатичні вузли. На Волині минулого року діагностували 93 випадки позалегеневих форм недуги.
Не щадить туберкульоз і дітей. Переважно хворіє малеча у родинах, де його носіями були дорослі. В зоні ризику —медичні працівники, лікарі, які контактують із пацієнтами протитуберкульозних закладів.
Надзвичайно важливою є рання діагностика, однак підступність цієї хвороби в тому, що людина кілька місяців взагалі може не відчувати підозрілих симптомів, добре себе почуває. Фтизіатри радять регулярно проходити обстеження, флюорографія органів грудної клітки, аналіз мокротиння на збудника туберкульозу є безкоштовними. Протитуберкульозні ліки для пацієнтів теж безплатні. n

Telegram Channel