Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
У Рівному рятувальники вчили священиків правильно запалювати свічки (фото)

Волинь-нова

У Рівному рятувальники вчили священиків правильно запалювати свічки (фото)

Настоятелі отримали пам`ятки із роз`ясненнями основних правил пожежної безпеки у культових закладах

З метою запобігання пожеж у культових закладах Рівненщини, а також навчання священнослужителів правил пожежної безпеки під час святкових богослужінь, співробітники Служби порятунку Рівненщини зібрали благочинних Української православної церкви з усіх районних центрів області.



До присутніх довели інформацію, що на Рівненщині за останні два роки у церковних спорудах виникло чотири пожежі.



Обговорили чимало питань, зокрема велику увагу приділили запобіганню виникнення пожеж під час проведення святкових богослужінь. До присутніх довели інформацію, що на Рівненщині за останні два роки у церковних спорудах виникло чотири пожежі. Серед основних причин – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та необережного поводження з відкритим вогнем. Рятувальники наголосили, що у святкові дні, до церков завітає чимала кількість вірян. Саме ця обставина вимагає, як від священнослужителів, так і від прихожан суворого дотримання правил пожежної безпеки.


Вогнеборці пояснили, щоб запобігти пожежам потрібно не залишати без нагляду запалені свічки та інші джерела відкритого вогню, не використовувати для освітлення тимчасову електромережу або таку, що має пошкоджену ізоляцію, не захаращувати шляхи евакуації. Окремо нагадали присутнім правила користування первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасниками.


В свою чергу священнослужителі запевнили працівників Держслужби з надзвичайних ситуацій, що готові до співпраці з ними та постійно напередодні великий релігійних свят нагадують вірянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та недопущення пожеж. На завершення настоятелі отримали пам`ятки із роз`ясненнями основних правил пожежної безпеки у культових закладах з проханням від вогнеборців розповсюдити їх у храмах області.

Telegram Channel