Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Гинуть під потягами, оминаючи болото

Восьмеро людей втратили життя на колії за останні 15 років у селі Рогачів, що за 10 кілометрів від Рівного та неподалік траси на Луцьк. Попри близькість до обласного центру, у селі досі немає твердого покриття

Левко ЗАБРІДНИЙ


—Чотирьох родичів поховав, які загинули під поїздами, — розповідає рогачівець Анатолій Казанський. — Ми боїмося за безпеку дітей, які змушені ходити залізничними коліями до школи, бо ніякого шкільного автобуса немає, жодна маршрутка у село не ходить. А пройти дорогою, коли надворі сиро, неможливо.
Селяни зазначають, що не раз зверталися за допомогою, але чиновники надсилали лише відписки. Рогачів належить до Бронницької сільради, яка є дотаційною, тож знайти кошти у сільському бюджеті на будівництво дороги не можуть.



А пройти дорогою, коли надворі сиро, неможливо.



Обласні депутати, до яких рогачівці приходили на останню сесію з фотографіями бездоріжжя та плакатами, на словах поспівчували, але пообіцяли лише «вивчити» питання.
— Нехай напишуть звернення, — зазначає голова постійної комісії облради з питань будівництва Микола Кучерук. — На наступному засіданні розглянемо і подумаємо, де взяти кошти. Можливо, вдасться зробити дорогу у селі за рахунок експерименту з митними надходженнями, область же цього року має отримувати 50% від перевиконання на Рівненській митниці.
Районна влада також запевняє, що працює над вирішенням проблеми. За словами голови Рівненської райради Віталія Стельмаха, виконавці вже отримали вказівку оцінити, у скільки приблизно обійдеться будівництво дороги у селі і яке саме покриття варто робити: білощебеневе чи асфальтне.
— 6 квітня буде наступна сесія, на якій вноситимемо зміни до районного бюджету, — зазначив пан Стельмах. — Тоді ж, ймовірно, передбачимо певну суму на дорогу у Рогачеві. Окрім того, голова райдержадміністрації працює над тим, щоб залучити кошти бюджетів вищих рівнів. На жаль, подібних доріг в районі багато і на всі грошей не вистачає.


 

Telegram Channel