Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Депутата обшукали вдома й на роботі

Волинь-нова

Депутата обшукали вдома й на роботі

Працівники СБУ та рівненської поліції побували у службовому кабінеті та вдома у «свободівця» і головного лікаря Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги Андрія Бортніка 

Левко ЗАБРІДНИЙ


Про ці обшуки правоохоронці досі мовчать, хоча зазвичай у подібних випадках Генпрокурор та міністр внутрішніх справ наввипередки пишуть у «Facebook». Інна Ілючок, речниця управління СБУ на Рівненщині, лише підтвердила інформацію, зазначивши, що слідство триває, тому деталей не розголошуватимуть. Додала тільки, що обшук проводили у рамках кримінального провадження, відкритого за статтею 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).



У своїй декларації, поданій днями, головний лікар зазначив, що зберігав удома 8 тисяч доларів, 4 тисячі євро та 27 тисяч гривень.



— Справа має судову перспективу, — коментує заступник начальника ГУ Нац­поліції у Рівненській області Олександр Панасюк. — До оголошення підозри ми не можемо сказати про результат обшуків за місцем роботи та вдома у службової особи.
Подейкують, буцімто пра­во­охоронці вилучили гроші. Розмір суми поки невідомий, проте у своїй декларації, поданій днями, головний лікар зазначив, що зберігав удома 8 тисяч доларів, 4 тисячі євро та 27 тисяч гривень.
Андрій Бортнік на телефонні дзвінки наразі не відповідає, а з минулого понеділка пішов у відпустку. Заяву зробила лише обласна організація «Свободи»:
— Це не перший факт тиску силовиків на «свободівців». Рівненська обласна організація пов’язує такі дії правоохоронних органів із позицією членів партії стосовно недопущення торгівлі з тимчасово окупованими територіями. Рівненська «Сво­­­бода» вимагає припинити політичні переслідування націоналістів та не уподібнюватися у своїх діях до представників авторитарного режиму часів Януковича.


 

Telegram Channel