Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що шукають на Рівненщині київські «ревізори»?

Волинь-нова

Що шукають на Рівненщині київські «ревізори»?

Другий тиждень тут працюють вісім перевіряючих від Ігоря Райніна — очільника Адміністрації Президента. Ревізують, як обласна та районні органи виконавчої влади реалізовують доручення глави держави. Попри видимий спокій, місцеві чиновники добряче нервують, бо після подібних візитів зазвичай хтось з голів втрачає посаду. Тим паче, що Рівненщина стала першою, куди у цьому році поїхав головний контрольний департамент Адміністрації на чолі з Андрієм Девком

Левко ЗАБРІДНИЙ


«Ревізори» прибули позаминулого понеділка. У перший день на майдані Просвіти у Рівному відбулася своєрідна ознайомча зустріч – пан Девко представив підлеглих, а голова ОДА Олексій Муляренко – своїх. З усіх районів поприїжджали голови райдержадміністрацій, а в обласних департаментах поспіхом довпорядковували документи (бо перевірятимуть саме їх) і просили частину відвідувачів відкласти їхні прохання на потім, коли контролери поїдуть геть.



Зі зміною голови ОДА на Рівненщині, подейкують, буде і зміна політичної ситуації в облраді.



Про візит «ревізорів» стало відомо тільки у п’ятницю, 31 березня, коли пан Райнін підписав розпорядження про «поглиблене вивчення» діяльності ОДА та РДА на Рівненщині. Перевірку, втім, розпочали не з самої облдержадміністрації, а з районів. Про свої плани контролери місцевим чиновникам не розповідають, тож ті навіть не знали, коли столичні «гості» повернуться з райцентрів до Рівного.
В ОДА продовжують наполягати, що у перевірці Адміністрації Президента немає нічого особливого. Мовляв, звичайний робочий процес. Втім, місцеві політики вже починають не без задоволення прогнозувати ім’я наступного голови ОДА, якого нібито мають обрати за рекомендацією Ігоря Райніна, а не першого заступника глави АП Віталія Ковальчука, як досі.
Ігор Райнін очолив Адміністрацію за лобіювання свого попередника Бориса Ложкіна. Андрій Девко, головний контролер, також є людиною останнього. Зі зміною голови ОДА на Рівненщині, подейкують, буде і зміна політичної ситуації в облраді.


 

Telegram Channel