Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

У BMW можуть відмовитися від механічних і роботизованих коробок

Поки у покупця спорткара від баварського підрозділу М ще є можливість забезпечити його механічною коробкою передач. Однак, найближчим часом в BMW можуть відмовитися і від ручного, і від роботизованого способу перемикань, перейшовши на автоматичні КПП

Віце-президент BMW M з продажу та маркетингу Пітер Квінт в інтерв'ю журналу The Drive відміряв фірмовій роботизованій коробці DCT, якою зараз комплектуються баварські спорткари, шість або сім років життя. Потім, на його думку, концерн може повернутися до традиційної гідротрансформаторної автоматики, передає vectornews.



Пітер Квінт заявив, що він незадоволений якістю тих механічних КПП, якими зараз оснащуються спорткари.



"Зараз є автоматичні коробки з дев'ятьма і навіть десятьма ступенями, так що з технологіями в цій сфері проблем немає. У DCT свого часу було дві основні переваги - вони були простими і дуже швидко перемикалися. Зараз значення цих переваг поступово знижується, бо автоматичні КПП стають кращі і розумніші", - заявив Квінт.


Представник BMW M зазначив, крім того, що на вибір коробки передач для спорткара впливає, скоріше, не швидкість зміни ступенів, а витривалість конкретного агрегату - його моторесурс, так як трансмісії доводиться "переварювати" значний потік крутного моменту.


Пітер Квінт заявив, що він незадоволений якістю тих механічних КПП, якими зараз оснащуються спорткари від відділення М, тому, наприклад, повністю перейти на роботизовані коробки сімейство М3 / М4 може вже зі зміною поколінь. А пізніше не виключена заміна "робота" на традиційний автомат.

Telegram Channel