Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

За прокурорського втручання покарали 9 посадовців Ковельської виховної колонії

Досудове розслідування у провадженнях триває, його хід перебуває на контролі у керівництва прокуратури області

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


 На постійному контролі у прокуратурі Волині перебуває забезпечення додержання прав засуджених, які відбувають покарання у Державній установі «Ковельська виховна колонія».



Правоохоронними органами області упродовж березня – квітня 2017 року розпочато 4 кримінальні провадження з приводу виявлення фактів одержання засудженими тілесних ушкоджень, в тому числі можливого їх спричинення працівниками колонії.



Як відомо волинянам, правоохоронними органами області упродовж березня – квітня 2017 року розпочато 4 кримінальні провадження з приводу виявлення фактів одержання засудженими тілесних ушкоджень, в тому числі можливого їх спричинення працівниками колонії.


Досудове розслідування у провадженнях триває, його хід перебуває на контролі у керівництва прокуратури області.


Окрім того, керівником Ковельської місцевої прокуратури невідкладно організовано проведення перевірки  з питань своєчасності та повноти надання засудженим, у яких було виявлено тілесні ушкодження, медичної допомоги, а також з інших питань порушення прав засуджених.


За наслідками перевірки начальнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України внесено вказівку, за результатами розгляду якої до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб установи, в тому числі начальнику колонії оголошено сувору догану.


Стан додержання прав та інтересів засуджених, які відбувають покарання у колонії,  за участі керівника Ковельської місцевої прокуратури, першого заступника начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, керівництва Державної установи «Ковельська виховна колонія» обговорено на спільній нараді у заступника прокурора області.


За наслідками наради, з метою покращення роботи та стану додержання прав засуджених розроблено ряд спільних заходів, в тому числі проведення комплексної перевірки в установі виконання покарань за участі органів державної влади та контролю.

Telegram Channel