Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Україна запропонувала китайцям будувати нову вітку метро в Києві

Уряд пропонує китайській China Railway International Group низку проектів для інвестицій, включаючи будівництво четвертої вітки Київського метрополітену і добудову Подільського моста

У понеділок міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів зустрівся з представниками китайської компанії, яка висловила готовність інвестувати в українську інфраструктуру. Про це повідомляється в твітері Міністерства, передає LB.ua.



China Railway International Group висловила також зацікавленість у будівництві залізничної вітки «Аеропорт «Бориспіль» - Центральний залізничний вокзал Києва».



«Можемо запропонувати шість проектів для інвестицій, зокрема новий міст у Києві, четверту вітку метро», - зазначив Кубів.


Нагадаємо раніше стало відомо, що China Railway International Group запропонувала КМДА підписати меморандум про будівництво вітки Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина. За пропозицією китайської сторони Київ повинен профінансувати 15% від загальної вартості проекту, а китайський консорціум - 85%.


Крім того, China Railway International Group висловила зацікавленість у будівництві залізничної вітки «Аеропорт «Бориспіль» - Центральний залізничний вокзал Києва».


 

Telegram Channel