Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У Китаї будівельники знайшли «несвіжі» яйця, яким вже 70 мільйонів років

На південному сході країни виявили древні яйця динозавра

У китайській провінції Гуандун у місті Фошан і були виявлені останки п'яти яєць на глибині близько 8 метрів, передає InfoKava. Вчені припускають, що вони були відкладені у часи пізнього Крейдяного періоду.



Яйця діаметром близько 13-14 сантиметрів були виявлені у великому шматку червоного пісковика.



«Ми знайшли п'ять яєць, три з яких майже повністю зруйнувалися, але їх все одно видно. Яйця швидше за все належать одному з видів рослиноїдних динозаврів», — розповів в інтерв'ю Центральному телебаченню Китаю дослідник Цю Чанчжоу з археологічного Інституту провінції Гуандун.


Яйця діаметром близько 13-14 сантиметрів були виявлені у великому шматку червоного пісковика, вилученого під час будівельних робіт. Без рецензованої перевірки вчені поки не можуть точно назвати вік яєць, а також до якого виду вони належали.


Скам'янілості вивчаються зараз в місцевому музеї, і хоча необхідно чекати результатів дослідження, це не перші яйця динозаврів, які були виявлені в цій частині Китаю. Яйця динозаврів знаходили в цій частині світу з 1980-х років.


У сусідньому місті Хеюань в 2015 році вчені виявили 43 скам'янілих яйця динозаврів, це найбільша кладка в світі з виявлених досі.

Telegram Channel