Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Не Шенгеном єдиним: куди українці можуть подорожувати без віз

З оптимізмом дивитись на перспективи легкого перетину кордонів українцям дозволить безвізовий режим з Європейським Союзом. Проте він вступити у дію має в червні. Однак і без ЄС громадяни України мають чимало можливостей мандрувати світом без жодних віз уже зараз

Про це повідомляє Канал24


Є чимало країн, куди українці можуть поїхати у поточному році маючи лише чинний закордонний паспорт. Є країни, в яких громадяни України можуть перебувати без візи до 90 днів. Їх кількість у 2017 сягає позначки 29.



Корисно знати – в 19 країн, серед яких Австралія, Індія, Мексика візи можна отримати через Інтернет або поштою, без поїздки в посольство.



Виокремити з-поміж них можна популярні туристичні напрямки:


Найбільш дружні для українців у плані безвізового перебування на своїй території Грузія: перебування до року часу, ще одна південноамериканська країна Перу (до 183 днів) та Республіка Фіджі (до 120 днів).


Всього у 2017 році українці можуть без візи відвідати 54 країни. Серед яких до прикладу такі екзотичні країни, як Домініканська Республіка, Індонезія, Малайзія , Бруней, Вануату, Антигуа і Барбуда (до 30 днів перебування). Без візи також можна відвідати Гонконг. Проте перебувати на території цієї держави громадянам України можна лише до 14 днів. Однак, туристам цього повинно вистачити.


Також є 34 країни, в яких українці можуть отримати візу безпосередньо після прибуття, тобто в аеропорту. Терміни перебування в цих країнах різні, та й віза не завжди безкоштовна. До прикладу, в Болівії вона коштуватиме 52 долари, а в Таїланді – 60 доларів.


Також за цим же принципом можна відвідати такі екзотичні країни, як Маврикій, Мавританію, Мальдіви, Східний Тимор. Звичайно треба розуміти, що у більшість із названих країн авіаквитки коштують чималі гроші.


А ще корисно знати – в 19 країн, серед яких Австралія, Індія, Мексика візи можна отримати через Інтернет або поштою, без поїздки в посольство. Звичайно, в кожної з цих країн індивідуальні вимоги до пакету документів та візового збору.


І не забуваємо, що після запровадження безвізового режиму з ЄС, який має вступити в дію в червні 2017 року, громадяни України зможуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів Євросоюзу (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Telegram Channel