Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Чи не зашкодить чай з імбиром?

Волинь-нова

Чи не зашкодить чай з імбиром?

— «Підсіла» на ці природні ліки, коли простудилася. Тепер постійно додаю корінь імбиру до чаю і до деяких салатів. Але вдома мені кажуть, щоб я цього не робила, бо то чужа нам рослина і невідомо, як вона може вплинути на здоров'я, тим більше — при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і вагітності. Цікаво знати думку лікаря з цього приводу, — зателефонувала Олена Марусич із Ковеля.

За роз'ясненням ми звернулися до лікаря–гастроентеролога Луцької міської клінічної лікарні Наталії Корнійчук. Ось що вона сказала:
— Імбир – гість із Далекого Сходу, який вже давно завоював популярність і в наших широтах. Цей корінь має багато корисних властивостей, зокрема, він зміцнює імунітет, регулює рівень холестерину і глюкози в крові, знімає біль у м’язах, поліпшує самопочуття при застуді. Однак при високій температурі тіла гарячий чай з імбиром пити не можна.



Імбир сприяє зниженню ваги.



Обережними повинні бути і майбутні мами. На ранніх термінах вагітності чай з імбиром може допомогти зняти симптоми токсикозу, наприклад, нудоту. Але в цьому корені міститься речовина, що стимулює скорочення м’язів, тому в останні місяці перед пологами краще не ризикувати.
Медичні дослідження засвідчили, що імбир сприяє зниженню ваги при ожирінні, бо він стимулює травні ферменти. Але для людей з низьким індексом маси тіла він протипоказаний, бо може спричинити негативні наслідки: випадання волосся, погіршення м’язового тонусу, у жінок – порушення менструального циклу.
Варто бути обережними тим, хто страждає на цукровий діабет, артеріальну гіпертензію, хто має проблеми зі шлунком. При гастриті, виразці, захворюваннях печінки, жовчного міхура, а також коли приймаєте лікарські засоби — від чаю з імбиром краще відмовитися.




Telegram Channel