Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Де ще є село, яке має 25 «зразкових» бандуристів?

Волинь-нова

Де ще є село, яке має 25 «зразкових» бандуристів?

Більше 20 років у стінах Будинку дитячої і юнацької творчості  м.Горохів та в школі села Борочиче лунає чарівний спів бандури , який дарує надзвичайно дружній і приречений на любов глядачів колектив «Срібні струни»

Світлана СОВ’ЯК, директор Будинку дитячої і юнацької творчості м.Горохів


Він –  цвіт творчої праці талановитого педагога Світлани Бих. Впродовж 20-ти років творчої діяльності колективу розцвіла не лише виконавська майстерність учасників ансамблю бандуристів, а і його  кількісний склад: з 12 –ти у 1996-му році до 35-ти – нині.
Два роки тому берегинями традицій самобутніх «Срібних струн» стали Жанна Шевчук і Марія Стецюк. які зуміли зберегти найдорогоцінніше почуття співучого гурту - любов до українських народних пісень під милозвучний супровід бандур, цимбалів і сопілки.
Численні концерти, конкурси на районній і обласній сценах утверджували професіоналізм виконавців і примножували скарбницю мистецької слави Горохівщини. У 2010-му році  колективу було присвоєно почесне звання «Зразковий художній», а у році 2017-му «Срібні струни»  достойно підтвердили це високе визнання, здобувши перше місце  на обласному конкурсі ансамблів, оркестрів народної музики «Золоті зернинки Волинського краю».  



Прекрасному і вічному мистецтву співу і гри на бандурі Жанна Шевчук одухотворено навчає 25 учнів ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Борочиче



Прекрасному і вічному мистецтву співу і гри на бандурі Жанна Шевчук одухотворено навчає 25 учнів ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Борочиче, тож на музичне заняття у сільську школу охоче поспішають Ірина, Вікторія і Карина Збудовські, Богдана Бролінська, Анастасія Казновецька, Марія Павленко, Юлія Зарафутдінова, Анастасія Звірко, Ірина Степащук, Мар’яна Процюк, Наталія Холонівець, Катерина Фищук і Максим Шевчук - цимбаліст, який мріє дорівнятися до віртуозної гри на улюбленому музичному інструменті. Малинові звуки на трикутнику творить Андрій Холонівець, співоча група ансамблю – це Наталія Звірко, Наталія Фищук, Мар’яна Клочук, Богдана Осипович, Діана Притула, Ірина Пушкаренко, Людмила Зубкевич, Ілона Загоровська, Анжеліка Климчук, Назар Лахтюк, Христина Зарафутдінова.
Жайворонками у  піснелюбних «Срібних струнах» чуються і вихованці малої ансамблевої групи Марії Стецюк – Богдан Майко, Анастасія Сливка, Софія Василюк, Юлія Лоза, Анастасія Новосад, Анастасія Юрчук, Тетяна Нечипорук, Вікторія Грабовська, Дарина Харчук.   Ці діти займаються у музичній школі, у Будинку Дитячої і Юнацької Творчості шліфують свої здібності і музичні знання, а мудрий керівник Марія Стецюк повсякчас пишається, що її вихованці є учасниками багатьох концертних програм.
До речі, таких колективів, як «Срібні струни», на Волині немає і десяти. Не кожен викладач-професіонал візьметься за грандіозну працю створити і відшліфувати до блиску самобутності і професійності діамант із стількох дитячих талантів!
Спасибі вам, неповторно гарні «Срібні струни»! Нових вам творчих злетів, дорогі діти і керівники. Зичу вам на творчій дорозі зустрічей із благодійниками, які б допомогли здійснитися юним мріям побувати на конкурсах у багатьох містах України і вдячно повернутися з них із новими перемогами. Ви ж бо – колектив, у якого зіркове майбутнє!

На знімку: зразковий художній колектив «Срібні струни» з керівниками Жанною ШЕВЧУК і Марією СТЕЦЮК
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ

Telegram Channel