Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Лавров шедеврально обмовився щодо «ЛНР», коментуючи підрив авто ОБСЄ

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що захист Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі слід суттєво посилити

Таку заяву він зробив на брифінгу за підсумками зустрічі з генеральним секретарем організації Ламберто Заньєром.



Він підкреслив, що пан Заньєр вживатиме заходів щодо проведення об’єктивного розслідування, в якому поряд з місією мають брати участь представники контактної групи, СЦКК, українська влада та ніким не визнана "ЛНР".



За словами голосу Кремля, вони разом з представником ОБСЄ засуджують підрив авто СММ ОБСЄ під Луганськом.


"Ми впевнені, що заходи щодо забезпечення належної безпеки співробітників місії слід додатково посилити. Для цього необхідно активізувати роботу і в рамках Контактної групи, і в рамках Спільного центр з контролю та координації питань припинення вогню (СЦКК), який було створено за проханням президента Порошенка та який складається як з українських, так і російських військових. Ми упевненні, що варто підвищити узгодженість дій між СММ ОБСЄ та сторонами конфлікту по обидва боки лінії дотику", – наголосив російський міністр.


Також він підкреслив, що пан Заньєр вживатиме заходів щодо проведення об’єктивного розслідування, в якому поряд з місією мають брати участь представники контактної групи, СЦКК, українська влада та ніким не визнана "ЛНР".


Зауважимо, терористичну організацію він спершу, замість Луганської, назвав "Лаоською народною республікою", проте швидко виправився.


 

Telegram Channel