Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Здорове копито – запорука працездатності коня

Волинь-нова

Здорове копито – запорука працездатності коня

Науковці стверджують, що вади копит рідко бувають вродженими. У коней нечасто виникають проблеми з кінцівками, бо тварини мають міцний копитний ріг, товсту підошву і добре розвинену копитну подушечку. Тому причини хвороб копита пов’язані в основному з неправильним і некомпетентним доглядом, а також із безграмотним підковуванням

Щоб запобігти появі тріщин і підтримувати копитний ріг у пружному стані, його необхідно регулярно зволожувати. Вода є одним з основних елементів копита, оскільки рогова капсула містить її до 40 відсотків. Існує кілька способів його зволоження.



Щоб запобігти появі тріщин і підтримувати копитний ріг у пружному стані, його необхідно регулярно зволожувати.



Працюйте конем по вологому грунту, намагайтеся частіше проїжджати по калюжах під час роботи на вулиці. На підстилку беріть солому або тирсу. Якщо кінь на пасовищі, розташовуйте поїлку або годівницю на вологій ділянці, щоб тварина була змушена деякий час там постояти.
А от спортивні коні часто страждають через те, що копито не може нормально рости. Це захворювання проявляється головним чином при довготривалому утриманні в конюшні, коли обмежена рухова активність.
Коні, які від народження весь час рухаються, менш схильні до ламкості рогу та руйнування рогової стінки. Гіподинамія порушує роботу копитного механізму, а отже погіршується кровопостачання, що призводить до кисневого голодування та дефіциту поживних речовин, будівельного матеріалу в тканинах копита. Тому коневі потрібний регулярний тренінг на природному грунті.


 

Telegram Channel