Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Авторитетного професора взяли «на гарячому» – саме клав до кишені п’ять тисяч «баксів» хабара

За таку «винагороду» директор інституту пообіцяв цілий комплекс послуг

Затримали професора працівники Управління захисту економіки Нацполіції, слідчі Голосіївського управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №1, повідомляє Національна поліція.


Правоохоронці з’ясували, що директор вищого навчального закладу столиці вимагає від громадянина 5 тисяч доларів США.



Професор вимагав кошти за зарахування особи до навчального закладу на посаду наукового кореспондента лабораторії, сприяння в отриманні наукового ступеню «магістр» та подальше написання дисертації.



За даним фактом Київською місцевою прокуратурою №1 було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.


Під час проведення оперативних заходів працівники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції встановили, що професор вимагав кошти за зарахування особи до навчального закладу на посаду наукового кореспондента лабораторії, сприяння в отриманні наукового ступеню «магістр» та подальше написання дисертації.


Під час одержання неправомірної вигоди директора одного зі столичних інститутів затримали у службовому кабінеті. Правоохоронці вилучили 5 тисяч доларів США.


На даний час працівники Управління захисту економіки Нацполіції, слідчі Голосіївського управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №1 проводять процесуальні заходи.


Професору-хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Telegram Channel