Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Звернення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика до річниці Чорнобильської трагедії

Тридцять перший рік минає від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції: «мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі

Шановні волиняни! Тридцять перший рік минає від тієї весняної ночі, коли відбулася страшна аварія на Чорнобильській атомній електростанції: «мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Чорнобильська трагедія опалила долі мільйонів громадян, породила велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають.



Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків.



Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Тому сьогодні складаємо шану мужнім людям, які у трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Окрім того, із глибоким сумом схиляємося голови перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради нас і наших нащадків.


Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й трагічні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм, і ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу… Вічна їм слава!


День скорботи за жертвами Чорнобильської аварії є часом перестороги щодо відповідального використання атому. Тим паче, що глобалізація екологічних проблем змушує замислитися над тим, яку планету ми залишимо прийдешнім поколінням. Незважаючи на те, що енергетичне майбутнє України неможливе без атомної енергетики, вона все ж таки має бути мирною та безпечною. І нехай більше ніколи не спіткає нашу країну така біда, як Чорнобиль! Нехай не змовкають дзвони пам'яті, що не дають забути про трагедію!
Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС! Прийміть мою сердечну вдячність за Ваш самовідданий подвиг і патріотизм. Бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, оптимізму, миру, добробуту та благополуччя!


Вічна слава і пошана тим, хто з нами!
Вічна пам’ять тим, хто відійшов у вічність!
Слава героям-чорнобильцям!
Слава Україні!


З повагою голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик.

Telegram Channel