Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
За тисячу «баксів» лікар взявся оформити інвалідність здоровій людині (фото)

Волинь-нова

За тисячу «баксів» лікар взявся оформити інвалідність здоровій людині (фото)

Хабарника «застукали» з грошима у руках

Медика затримали в службовому кабінеті оперативники Управління захисту економіки в Запорізькій області та слідчі обласного управління поліції із хабаром у руках.


У ході проведення превентивних заходів щодо запобігання корупції працівники Управління захисту економіки в Запорізькій області Національної поліції України виявили факт протизаконної діяльності завідувача одного із центрів обласної лікарні. 



За тисячу доларів США неправомірної вигоди він пообіцяв громадянину, який не має проблем зі здоров’ям, вирішити питання щодо призначення групи інвалідності.



На підставі зібраних матеріалів слідчі Головного управління поліції області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


Під час розслідування поліцейські встановили, що 45-річний  лікар, який крім того, що обіймає посаду завідувача одного із медичних центрів, також є членом обласної медико-соціальної комісії. За тисячу доларів США неправомірної вигоди він пообіцяв громадянину, який не має проблем зі здоров’ям, вирішити питання щодо призначення групи інвалідності.


Сьогодні, 26 квітня, оперативники Управління захисту економіки в Запорізькій області ДЗЕ Нацполіції та слідчі Головного управління обласної поліції затримали медика в службовому кабінеті із грошима в руках. Тисячу доларів США неправомірної вигоди одержав лікар від громадянина за оформлення йому групи інвалідності.


На даний час поліцейські перевіряють причетність інших лікарів МСЕК до корупційної діяльності.

Telegram Channel