Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

На ексгумацію розстріляних у Луцькій тюрмі виділено 100 тисяч гривень

Сьогодні відбулося засідання робочої групи з питань ексгумації та перепоховання розстріляних у 1941-му році в'язнів Луцької тюрми

Участь у її роботі взяли заступник міського голови Григорій Пустовіт, начальник відділу збереження культурної спадщини департаменту культури міської ради Петро Троневич, голова Громадської ради при Волинській облдержадміністрації Мар'яна Сорочук, представник Інституту національної пам'яті Леся Бондарук, а також історики, краєзнавці, науковці, йдеться на сайті Луцької міськради.



Найбільш правильним місцем для перепоховання назвали місце поблизу Луцької тюрми, де й були розстріляні в'язні, адже це історичне місце їхнього поховання



На початку засідання заступник міського голови Григорій Пустовіт повідомив, що на сесії Луцької міської ради було виділено кошти у сумі 100 тисяч гривень на проведення ексгумації людських останків, знайдених на місці виявлення братської могили. Тому сьогодні потрібно визначитися із місцем перепоховання розстріляних в'язнів та окреслити можливі терміни виконання цих робіт.


Найбільш правильним місцем для перепоховання назвали місце поблизу Луцької тюрми, де й були розстріляні в'язні, адже це історичне місце їхнього поховання. Окрім цього, відвідуючи історико-культурний заповідник “Старе місто”, лучани та гості приходять сюди та моляться за невинно розстріляних у роки Другої світової війни. Звучали також й інші пропозиції.


Також буде проведена судово-медична експертиза задля повної ідентифікації людських останків. Ще на місці перепоховання планують створити музей.

Telegram Channel