Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Директора комунального підприємства на Волині судитимуть за привласнення понад 600 000 гривень

Посадовець підписав акти приймання виконаних будівельних робіт із внесеними виконавцем завідомо неправдивими відомостями про виконання таких робіт із реконструкції котелень у загальноосвітніх школах сіл Садів та Чаруків Луцького району

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про привласнення державного майна у великих розмірах та службове підроблення, вчинені директором одного комунальних підприємств Луцького району у змові з керівником одного з волинських приватних підприємств.



Майнова шкода, завдана бюджету Луцького району, в ході проведення досудового розслідування обвинуваченими усунута повністю.



У вересні – грудні 2016 року, посадовець підписав акти приймання виконаних будівельних робіт  із внесеними виконавцем завідомо неправдивими відомостями про виконання таких робіт із реконструкції котелень у загальноосвітніх школах сіл Садів та Чаруків Луцького району.


Попри те, що фактично ці роботи виконані не були, на рахунки приватного підприємства завдяки таким діям посадовців було перераховано понад 600 тис. грн.


Директорів обох підприємств – комунального та приватного – обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 191 та ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України.


Зауважимо, що майнова шкода, завдана бюджету Луцького району, в ході проведення досудового розслідування обвинуваченими усунута повністю.


Подальшу їхню долю визначатиме суд.

Telegram Channel