Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Цими вихідними в Луцьку – з’їзд сімей Небесного Легіону

Волинь-нова

Цими вихідними в Луцьку – з’їзд сімей Небесного Легіону

Волонтерський рух «Меценати для солдата» (МдС) та численні організатори з’їзду сердечно запрошують лучан долучитись до святкового заходу

29-30 квітня до волинської столиці прибуде понад 100 дітей та дружин загиблих (померлих) Героїв. Весняна зустріч приурочена Великоднім святкуванням й пройде під назвою: «Христос Воскрес – воскресне й Україна!»



Зустріч родин, що об’єднало спільне горе, розпочнеться з екуменічної молитви біля стенду полеглих бійців за Незалежність України та Героїв Небесної Сотні.



Зустріч родин, що об’єднало спільне горе, розпочнеться з екуменічної молитви біля стенду полеглих бійців за Незалежність України та Героїв Небесної Сотні в 11:00. Малеча намалює крейдами свої малюнки батькам, а о 12:00 ще й запустять гелеві кульки в небо з прикріпленими побажаннями, листами та посвятами для своїх батьків-захисників, котрі споглядають за ними з неба. Лучани у цей день зможуть придбати маленькі біло-червоні писаночки, які розмальовували діти Небесного Легіону. Кошти від їх реалізації спрямують на підтримку волинської малечі, у котрих війна забрала тата, таких у нашому краї понад 200. Інші заходи відбуватимуться упродовж дня відбуватимуться у кількох локаціях Луцька, з різною програмою як для дітей та підлітків, що будуть розбиті на 4 вікові групи, так і для їхніх мам. Організатор – Волонтерський рух «Меценати для солдата» «МдС» підготував для учасників з’їзду кілька сюрпризів – це розіграш путівок для дітей на тижневий відпочинок до Праги від української діаспори Чехії. Окрім того на ІІ з’їзд завітають друзі – волонтери з України, Польщі та далекої Австралії, а також латвійські друзі, котрі нещодавно з гостинцями та допомогою об’їхали 14 волинських родин Небесного Легіону із 7 районів нашої області. А в суботу родини зможуть вибрати не тільки різноманітну гуманітарну допомогу Б/В, але й зовсім нові речі. Одяг, взуття, книжки, іграшки зносили не тільки волиняни (найбільшу кількість – біля 100 кг. надав волинський обласний благодійний фонд «Карітас-Волинь»), але й передали на наш захід небайдужі люди доброї волі з Німеччини, Ізраїлю, Австрії, США, Латвії, Італії, Чехії та Польщі.


Під час заходу відбудеться репетиція обдарованих співом волинських діток, котрі дуже хочуть вивчити чудову пісню «Батькова сорочка», щоби згодом заспівати на великій сцені, присвятивши її своїм батькам. Музичну композицію на наше прохання люб’язно надав сам композитор – народний артист України Павло Дворський, а видозмінені слова, котрі адаптовані то реалій сьогодення (пов’язані з втратою найближчої людини на війні) вдосконалила Лєна Шторм.


Про це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбуці» волонтер Руслан Теліпський.

Telegram Channel