Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Капітане, лівою «щічкою»! – Гол!!! (Відео)

Волинь-нова

Капітане, лівою «щічкою»! – Гол!!! (Відео)

«Верес» вириває перемогу в меншості й тримається на третій сходинці у турнірній таблиці


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 26 тур. «Інгулець» (Петрове) – «Верес» (Рівне) – 1:2 (0:1 – Дмитро Козьбан, 15 хв.; 1:1 – Олександр Медведєв, 27 хв.; 1:2 – Сергій Борзенко, 90+1 хв.). 23 квітня. Петрове. Стадіон «Інгулець». 800 глядачів. Головний суддя Сергій Даньковський (Київ).
«Верес»: Олександр Ільющенков, Олексій Зозуля, В’ячеслав Лухтанов, Сергій Борзенко, Артур Западня, Валерій Кучеров, Борис Орловський, Ростислав Волошинович, Сергій Герасимець (Тарас Коблюк, 89 хв.), Руслан Степанюк, Дмитро Козьбан (Євген Морозенко, 90+5 хв.). Головний тренер Володимир Мазяр.
Попередження (вилучення): Орловський, 33, 36.



У суботу, 29 квітня, «Верес» прийматиме у Рівному міцний «Арсенал-Київ», початок матчу о 16:00.



Поєдинок з «Інгульцем» розпочався за сценарієм «Вереса». Вже на 15-й хвилині екс-гравець луцької «Волині» Дмитро Козьбан вивів рівнян уперед.
Проте у другій половині першого тайму все пішло трохи не так. Спочатку суперник зумів зрівняти рахунок. А невдовзі після цього Борис Орловський умудрився протягом трьох хвилин одержати два попередження. Відтак – вилучення…
Нічийний рахунок тримався аж до кінця основного часу поєдинку. А ось на першій компенсованій хвилині Дмитро Козьбан не реалізував перспективну нагоду зробити в цьому матчі дубль. Щоправда, м’яч вийшов на кутовий. Саме цей стандарт виявився ключовим у всій грі. Сергій Борзенко зумів відгукнутися на, здавалося б, незручний м’яч – і «щічкою» лівої ноги, неначе рукою, поклав круглого під самісіньку штангу!!! Сьомий гол капітана–захисника у першості!!!
Тож маємо третю поспіль перемогу «червоно–чорних». Щоправда, «Іллічівець» та «Десна» також не спіткнулися. Тому «Верес» продовжує перебувати на третій сходинці.


Відеоогляд гри – з офіційного сайту НК «Верес» – https://www.youtube.com/watch?list=PL98JwWvdOUYjf_QvbICGHqLCpzJ0NALnO&v=aBMVCImaxy8 :



Також варто зазначити, що інформаційна служба «Вереса» у вівторок, 25 квітня, поширила інформацію, що Володимир Мазяр узяв відпустку за сімейними обставинами, тож до кількох наступних матчів команду готуватиме старший тренер Юрій Вірт.
Проте деякі ЗМІ висунули свою версію подій – мовляв, Мазяра звільнено, та ще й… за порушення спортивного режиму.
До честі клубу, реакція на цю інформацію була блискавичною. Озвучену «версію» в офіційній заяві інформаційної служби клубу назвали фейком і вимагають офіційного спростування. У «Вересі» наполягають – йдеться про законну відпустку головного тренера, продиктовану життєвими обставинами.
Тим часом у суботу, 29 квітня, «Верес» прийматиме у Рівному міцний «Арсенал–Київ», початок матчу о 16:00.
Усі результати 26-го туру:
«Оболонь–Бровар» – «Черкаський Дніпро» – 0:1; «Арсенал–Київ» – «Буковина» – 0:1; «Іллічівець» – «Нафтовик–Укрнафта» – 1:0; ФК «Полтава» – «Геліос» – 1:2; ПФК «Суми» – МФК «Миколаїв» –1:2; «Гірник–Спорт» – ФК «Тернопіль» – 2:0; «Десна» – «Авангард» – 2:0; «Скала» – «Колос» – 1:2; «Інгулець» – «Верес» – 1:2.


 


За воротами
А ось відразу після матчу з «Інгульцем» головний тренер «Вереса» Володимир МАЗЯР заявив:



«Гра проходила під нашим контролем до пропущеного гола. Далі були два невиправдані фоли Бориса Орловського.



Приємно, що навіть у меншості команда показала, що має характер.



Втім, навіть у меншості команда показала, що має характер. У другому таймі й «Інгулець», і ми мали по два стовідсоткові моменти. Але перемогли ми, перемогли дуже хорошу команду. Не потрібно дивитися в турнірну таблицю. У другому колі в «Інгулець» прийшло багато класних гравців. І як результат, нічия з «Геліосом», перемога над «Черкаським Дніпром». Перед грою у нас виникли кадрові проблеми, травмувалися Білий, Сікорський, Петько, через дискваліфікацію пропускав матч Котляр. Тому хочу подякувати команді за цю перемогу. Її ми хочемо присвятити нашому спортивному директору Олексію Боровікову, який дуже багато робить для того, щоб покращити життєдіяльність клубу».



Фото – з офіційного сайту НК «Верес».

Telegram Channel