Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Білоруси можуть приїхати в Україну тільки на тракторі»

Волинь-нова

«Білоруси можуть приїхати в Україну тільки на тракторі»

Росії не вдасться втягнути Мінськ у війну проти Києва. Про це вчора заявив Президент Петро Порошенко на заходах, присвячених пам’яті загиблих внаслідок Чорнобильської катастрофи, у присутності очільника Білорусі Олександра Лукашенка

«Для нас важливо, і я впевнений у цьому, що українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, кордоном добросусідства, межею нашого надійного партнерства, наголошую, кордоном миру», – зазначив глава Української держави.



Ніхто ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України.



Порошенко заявив, що ніхто і ніколи не посварить Україну з Білоруссю : «Я отримав тверде запевнення від президента сусідньої держави: ніхто ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України. Цього не допустять миролюбний народ Білорусі та досвідчений високоповажний президент Олександр Григорович Лукашенко».
Свою чергою Лукашенко сказав, що білоруси можуть приїхати в Україну «тільки на тракторі – допомогти вам». «Хто нас може розділити? Ніхто», – констатував він.



До речі
Бацька Лукашенко розуміє українську мову
«Мені приємно, що Олександр Григорович розуміє українську», – процитував Петра Порошенка у мережі Тwitter його прес-секретар Святослав Цеголко.


Тарас ЧОРНОВІЛ, політичний аналітик:
«Ні, ну молодець все-таки наш Петро Олексійович. Як він красиво загнав в антипутінський капкан «нашого і мого особисто кращого друга Олександра Григоровича» (тезою про тверду обіцянку не втягувати Білорусь у війну. — Ред.). Це ще можна назвати «ніжно закувати в обіймах».

Telegram Channel