Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Конвалії: вирощувати чи позбуватися...

Волинь-нова

Конвалії: вирощувати чи позбуватися...

Якось кум привіз із лісу кілька кущиків конвалій. Посадила їх у куточку квітника в напівзатінку під кущем жасмину. А вже наступної весни милувалася тендітними запашними дзвониками. Адже нагода побачити їх у лісі трапляється нечасто

Галина МУЗИЧУК



Та через кілька років утіха змінилася розпачем. Лісові гості активно завойовували територію, наступаючи на улюблені півонії, нарциси, тюльпани... Позбутися їх виявилося дуже непросто. Та й розпрощатися назовсім не хотілося. На допомогу прийшли три старі тазики без дна. Закопала їх у вигляді трилисника, наповнила грунтом і пересадила конвалії. А щоб мої міні-клумби виглядали привабливіше, тикнула ще й кілька бульбочок пізньоцвіту осіннього (безвременник) із махровими квітами. Вони важкі й часто падають на землю, а серед листя конвалій, на яке вони спираються, виглядають дуже декоративно.
Досить привабливі й червоні плоди-ягідки конвалій, в яких визріває насіння. Але варто пам’ятати, що вони отруйні й оберігати від них дітей. А також стежте, щоб насіння не опинилося поза межами вашої обмежувальної конструкції, якою можуть бути і вкопані в землю у формі трикутника шиферини або шини від коліс.
Нині селекціонери вивели особливий вид садової конвалії, яка цвіте рожевими дзвіночками. Поки що це досить рідкісна рослина. Якщо у когось є надлишок рожевих конвалій, охоче придбаю. Телефонуйте з пропозиціями до ведучої сторінки.
м. Володимир-Волинський.


 

Telegram Channel