Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Думаєте, що то сміття, а це – ліки

Волинь-нова

Думаєте, що то сміття, а це – ліки

Багато хто у селах поповнює сімейний бюджет, продаючи вилущені ядра волоських горіхів, які активно скуповують на ринках і відправляють за кордон. Там, очевидно, знають ціну цим цілющим зернятам. Але і з відходів «виробництва», зокрема з горіхових перетинок, можна виготовити лікувальні настоянки. Я вже декілька років їх використовую і вам раджу

Ольга СЕМЧИНА


Хто має в саду кілька дерев волоських горіхів, у того плодів вистачає і для себе, і на продаж. От і я забезпечую цими корисними ласощами дітей і онуків, намагаюсь завжди додавати ядра у салати, десерти. Те, що не можемо подужати з’їсти, продаю. А коли лускаю горіхи, перетинки, які розділяють серцевину, збираю в окрему торбинку. Вичитала, що у них багато йоду, містяться також речовини, що запобігають росту і розвитку патогенних мікробів. Настоянка з перетинок — протипухлинний засіб, який сприяє виведенню з організму канцерогенів і зупиняє розмноження ракових клітин.



Настоянка з перетинок — протипухлинний засіб, який сприяє виведенню з організму канцерогенів.



А ще вона має загальнозміцнюючу дію, підвищує імунітет, регулює обмінні процеси, допомагає при гіпофункції щитовидної залози, артриті, гіпертонії, цукровому діабеті, захворюваннях органів травлення, радикуліті, кон'юнктивіті тощо.
Я, наприклад, довго страждала від коліту. Потім прочитала про ліки з горіхових перетинок, зробила, почала пити їх — і відчула полегшення. Готувала настоянку так: у 200-грамову скляну баночку клала три столові ложки подрібнених «перегородок» і доверху заливала їх горілкою. Потім треба щільно закупорити банку і настоювати протягом 7 днів. Вживати рекомендують не більше чотирьох разів на день по 10 крапель, розвівши в ложці води. Такий засіб допомагає і при проносах. Рецепт для приготування настоянки для лікування поліпів кишечника: подрібнити перетинки з 30 горіхів і залити півлітровою пляшкою горілки. Закупорити суміш і тримати близько двох тижнів у темному приміщенні. Пити цю настоянку можна по ложці три рази на день після їжі.
Дуже корисна настоянка з перетинок горіха при цукровому діабеті. Також нею радять натирати поперек при радикуліті та хворі суглоби, але при умові, що ви не страждаєте від захворювань шкіри. Якщо у вас минулорічний врожай горіхів уже закінчується, не біда. Через місяць–два з’являться молоденькі недозрілі плоди, з яких теж можна робити лікувальні настоянки.
м. Ківерці.


 

Telegram Channel