Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сім’ю героя АТО намагалися спалити

Волинь-нова

Сім’ю героя АТО намагалися спалити

У ніч проти понеділка вогонь знищив несучі конструкції будівлі, частину фасаду, вікна, господарського приміщення, дах та перекриття житла, речі домашнього вжитку на обійсті рівненського вояка Сергія Пандрака. Хоч уся родина була вдома, потерпілих, на щастя, немає

Ірина ПАСІЧНИК


Сергій Пандрак, колишній командир спецпідрозділу штурмового батальйону «Айдар», частий експерт нашого редакційного бліц–опитування. У 2014 році чоловік позбувся ноги, отримавши важкі поранення при мінометному обстрілі, коли виконував завдання по перекриттю перехрестя Хрящівка на Луганщині, через яке йшли поставки для сепаратистів з ворожої російської території.



« — Вважаю, діяла група — один підпалював хату, а інший — сарай із гаражем, — ділиться думками ветеран АТО. »




Аби охарактеризувати цього незламного духом чоловіка, нагадаємо, що минулої осені він наперекір травмі та пов’язаним із цим перепонам, повів на Говерлу 127 «атовців» з усієї України. Для Сивого це було 54 сходження, але перше в українській історії — солдата на милицях.
Нині родина веде бізнес, але Сергій Пандрак, екс–директор Рівненського регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву і голова ТОВ «МЖК» пов’язує підпал (саме така основна версія правоохоронців) із «земельною мафією», що діє у Рівному та намагається перешкодити будівництву, яке здійснює очолюване ним підприємство.
— Ворогів у родини немає, нікому нічого не винні. Але є люди, які зазіхають на 6,5 га землі, які ще екс–мер Віктор Чайка виділив під будівництво «МЖК», — каже Сергій Пандрак та запевняє, що компанія забудує усі землі, як і домовлялися з колишнім очільником Рівного. — Замовники підпалу, можливо, мені вже й відомі, а виконавців ми також знайдемо.
Чоловік розповідає, що якби дочка не побачила, як людина у балаклаві ставить запалювальну суміш на підвіконня їхнього будинку, могла б загинути вся сім’я. — На цей момент на першому поверсі спали дві мої маленькі внучки — 3 та 5 років. Дружина з дітьми та онуками на момент займання були у будинку і встигли вибігти на вулицю. Це однозначно був замах на життя моєї родини. Цього я не пробачу, додає Сивий.
Зловмисник приніс із собою дві п’ятилітрові пляшки з запальною рідиною, якою облив господарське приміщення і будинок. 11 років тому Сергій Пандрак реконструював стару хату своєї тещі, але житло поділене між двома родинами. Гасили пожежу кілька годин трьома автоцистернами.
— Вважаю, діяла група — один підпалював хату, а інший — сарай із гаражем, — ділиться думками ветеран АТО.
За фактом умисного знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу поліцейські розпочали досудове розслідування та встановлюють осіб, причетних до скоєного злочину.


 

Telegram Channel