Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Тертий пиріг із сиром «Хвилинка»

Волинь-нова

Тертий пиріг із сиром «Хвилинка»

Ця випічка — з категорії «швидко і просто», тому й має таку назву. Начинку для пирога можна зробити не тільки сирну, а й використовувати повидло або фруктовий джем, дуже смачною виходить і сирно–фруктова.

Інгредієнти: для тіста — 3 склянки борошна, 250 г маргарину або вершкового масла, 0,5 склянки цукру, 0,5 ч.л. соди; для начинки — 500 г сиру, 0,5склянки сметани, цукор, цедра лимона, родзинки — за смаком, 1/3 ч. л. соди, 2 ч. л. крохмалю.
Приготування. Почнемо з начинки. Для цього сир зі сметаною перетерти з допомогою блендера або крізь сито, додати цукор, крохмаль і соду. Ізюм залити на кілька хвилин гарячою водою, промити і просушити, цедру лимона натерти і всипати їх у сметанно–сирну масу.
Тепер приготуємо тісто. Борошно попередньо просіяти і висипати в миску. Додати вершкове масло або маргарин, соду, цукор і все разом руками перетерти на крихту. Духовку увімкнути, щоб розігрівалася, а тим часом у форму, змащену маслом, висипати 2/3 частини крихти, розрівняти і злегка утрамбувати ложкою. Поверх неї викласти сирно–сметанну начинку, розподіливши її рівномірно, і знову посипати крихтою, що залишилася. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30–35 хвилин.
Пиріг краще спочатку остудити і лише потім вийняти з форми і нарізати, щоб вийшли акуратні шматочки.
До речі
Щоб підготувати цедру для випічки, досить злегка потерти верхню частину шкірки лимона на тертку (без білої частини).
Цедру і родзинки не обов’язково використовувати, це справа смаку. У сирну начинку можна додати ванільний цукор.

Telegram Channel