Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Щире освідчення неньці у День матері

Волинь-нова

Щире освідчення неньці у День матері

Минулої неділі в Луцьку відбувався VІІІ Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання». Культурно-мистецький захід уже став традиційним і зібрав на Театральному майдані велику кількість людей, які прийшли не лише поспостерігати за дійством, але й стати його учасниками

Марина ЛУГОВА


Щоб привернути увагу до народного оберегу, було організовано виставку-ярмарок вишитих рушників, а у Палаці культури Луцька відкрито огляд вишиванок. На міському майдані відбулися конкурси дитячих малюнків на асфальті «Малюю свій рушничок мамі» та тематичних віршів і пісень «Душа українського народу – вишитий рушник». А ще в рамках дійства була виставка «Коровай святковий на весільному рушникові», концерт за участю творчих колективів Луцька.



Ще в рамках дійства була виставка «Коровай святковий на весільному рушникові».



Із вітальним словом до присутніх звернувся виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук. Привітав лучан та гостей міста зі святом перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. Благословили фестиваль, що восьмий раз відбувається з ініціативи заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького за підтримки Луцької міської ради, священнослужителі УПЦ КП та УПЦ МП. Віталій Іваницький подякував усім, хто, долучаючись до фестивалю, виявляє повагу до матерів і наших традицій, та повідомив, що торік представники Національного проекту «Книги рекордів України» відзначили дипломом наше місто за оформлення вулиць рушниками під час фестивалю. Цьогоріч молодь «виписала» щире освідчення: «Я люблю маму».



Юні лучанки прийшли на свято з родинними рушниками.



До акції приєдналися служителі церкви.



Ось він, рушник єднання.


 

Telegram Channel