Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ковельчани вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Волинь-нова

Ковельчани вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Вчора Україна вшановувала пам’ять мільйонів жертв політичних репресій

У Ковелі керівники міста і району, представники духовенства і громадськості прийшли до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору», аби покласти квіти та віддати данину шани тим, хто боровся за свободу і незалежність України, мільйонам наших співвітчизників, які стали жертвами тоталітарного режиму, йдеться на сайті Ковельської міської ради.



Поминальну панахиду за загиблими відслужив благочинний УПЦ КП Анатолій Александрук.



Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.


В Україні репресії були спрямовані проти національної інтелігенції. Згодом під їх жорна потрапили представники органів влади, внутрішніх справ, військовослужбовці, керівники підприємств, установ та організацій, селяни різних прошарків – всі, у кому сталінський режим вбачав загрозу своєму існуванню.

За останні роки в нашій країні зроблено немало: розсекречено архівні документи про український визвольний рух, політичні репресії та голодомори, в українських містах уже відкрито центри, де є доступ до копій документів комуністичного терору.


Ми мусимо пам’ятати про кожного, кого тогочасний режим змусив страждати і гинути страшною смертю, аби цей гіркий досвід минулого ніколи не повторився.


Поминальну панахиду за загиблими відслужив благочинний УПЦ КП Анатолій Александрук.


Учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника.


Telegram Channel