Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

За день поліція затримала двох бойовиків ДНР

Поліцейські затримали бойовиків з Дружківки та Бахмута

За один день поліцейські затримали двох учасників НЗФ - безробітного з Дружківки та жителя Бахмута. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поліцію Донецької області.



Завданням найманця було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників "комендантської години".



"За один день поліцейські затримали двох учасників НЗФ - безробітного з Дружківки, який в 2014 році допитував полонених в підвалі, і жителя Бахмута, який брав участь у блокуванні військових складів і захоплення будівлі Артемівської міжрайонної прокуратури", - йдеться в повідомленні.


Так, в результаті слідчо-оперативних заходів правоохоронці Дружківки викрили 26-річного місцевого мешканця, який 21 червня 2014 набув незаконне збройне формування, яке діяло на території міста. Він ніс службу в "штабі ДНР", який розташовувався в захопленій будівлі Державної служби охорони.


Як наголошується, завданням найманця було проводити допити людей, яких незаконно затримували бойовики, в тому числі порушників "комендантської години". Також в Бахмуті поліцейські виявили 56-річного екс-бойовика.


"В 2014 році учасник НЗФ активно роздавав проросійським каналам антиукраїнські інтерв'ю. У період з травня по липень брав участь у блокуванні складів з озброєнням ВСУ, які були розташовані в с. Парасковеевка, і штурмі будівлі прокуратури в Бахмуті. Після захоплення установи, що терористи перетворили в свій штаб, він у камуфляжній формі з автоматом здійснював "бойове чергування" по периметру території", - йдеться в повідомленні.


Обом учасникам НЗФ оголошено про підозру за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України і загрожує до 8 років позбавлення волі. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під населеним пунктом Талаківка у Донецькій області під час проведення сільськогосподарських робіт трактор зачепив міну.

Telegram Channel