Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Про що ще не знає депутат…

Наталія Бунда на сесії Луцької міської ради 26 квітня заявила, що у місті протягом року відбулося лише три високоякісні концерти, та й ті з ініціативи громадських організацій. Колектив Волинської обласної філармонії висловлює своє обурення з цього приводу відкритим листом

«Дивно, що Наталія Бунда не знає, які професійні мистецькі установи працюють і гастролюють у Луцьку.



Сенсацією стала програма ХІІІ музичного фестивалю «Стравінський та Україна», про який теж не знає Наталія Бунда, адже згадала тільки джазові фестивалі.



Прикро, що не побачила великих афіш на фасадах луцьких театрів, Палацу культури, в інтернет-виданнях, зрештою, на автомобілі «ЛуАЗ» філармонії, який щоденно з 12-ї до 18-ї години стоїть на Театральному майдані з рекламою і продажем квитків на концерти Волинської філармонії сезону 2016/2017 за участі Академічного камерного оркестру «Кантабіле», народної артистки України Зої Комарук, заслуженої артистки України Галини Овсійчук, Національного заслуженого симфонічного оркестру України, Чернігівського симфонічного оркестру філармонії, камерного хору «Лютня Любельська» (Польща), Рівненського камерного хору «Воскресіння», Київського муніципального камерного хору «Хрещатик», Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля», лауреатів міжнародних конкурсів солістів-інструменталістів Анни Савицької (Швейцарія), Юлії Ван (Китай), Анни Тополовіч і Ніколо Джоріча (Австрія). І тільки сліпий міг не помітити в січні цього року 3 аншлагові різдвяні концерти Волинського народного хору «Щедрівочка щедрувала…» у приміщенні облмуздрамтеатру! А з Академічним камерним оркестром «Кантабіле» виступили відомі європейські солісти Остап і Ольга Шутки (Львів), Олег Полянський (Німеччина), Назарій Пилатюк (Львів) – і це далеко не повний перелік високопрофесійних концертів Волинської обласної філармонії.


Сенсацією стала програма ХІІІ музичного фестивалю «Стравінський та Україна», про який теж не знає Наталія Бунда, адже згадала тільки джазові фестивалі. За останні роки на концертах цього форуму в Луцьку виступили десятки професійних музичних колективів та лауреатів престижних міжнародних конкурсів багатьох країн світу. Шанувальники прекрасного могли побачити знамениті балети «Жар–птиця», «Весна священна», «Пер Гюнт», побувати на прем'єрах танцювальної кантати «Весіллячко», «Реквієму» та опери-ораторії «Цар Едіп» Ігоря Стравінського під орудою всесвітньо відомого диригента Ігоря Блажкова з Німеччини.
Ці концерти були аншлаговими. Та, на превеликий жаль, усі знакові події в культурно–мистецькому житті Луцька пройшли повз увагу депутата міської ради Наталії Бунди, яка раніше очолювала відділ туризму і промоції міськради, тож як посадовець і фахівець мала б не тільки знати, відвідувати, але справді здійснювати промоцію культури обласного центру для його гостей, туристів та жителів».
С.І. Єфіменко,
В. В. Москалюк,
Ю. А. Максименко
та інші.


 

Telegram Channel