Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Усе за долари. Тільки сільські мозолі безплатно

Волинь-нова

Усе за долари. Тільки сільські мозолі безплатно

Нині всім важко жити, багато хто навіть виходить на протести. Одним лише селянам, можна подумати, все дається задарма

Олександр КУЗЬМИЧ


Візьмімо худобу. Щойно почалися масові розтели, як молоко одразу подешевшало. І ніхто не думає, що корови хочуть їсти цілий рік. Це ж скільки треба кормів на зиму заготовити: і сіна, і соломи, і осипки. А ще селяни мусять купувати оту «дешеву» солярку, щоб усе повозити, покосити, потюкувати. Машина жому теж немало вартує. Кожен господар хоче назбирати грошей за молоко, щоб купити «дешевих» міндобрив та насіння.
А скільки треба потрудитися біля тієї ж картоплі: посадити, покропити від зілля, жуків, фітофтори, восени викосити бадилля, визбирати чи заплатити за комбайн, перенести в льох, потім із льоху. І за все це дають якісь 2 грн 50 коп. Усі свою ціну встановлюють і не питають, за скільки ми хочемо продати.



Одночасно зі зниженням цін на телят, молоко і м’ясо в крамницях теж мало би дешевшати. Але такого не трапляється.



Ще й на вагах обдурюють. Скажімо, якщо свиня важить 190 кг, то махлюють на 30—40 кілограмів. Якщо хтось має вдома вагу і знає скільки заважить, то в них вже не беруть, бо не вдається вкрасти. Але вага мало в кого є, тож їздять по селах і нахабно дурять людей.
Щойно корови почнуть телитися, як одразу різко падає ціна на телят. Кажуть, їх буцімто багато. Одночасно зі зниженням цін на телят, молоко і м’ясо в крамницях теж мало б дешевшати. Але ж ні, такого не трапляється.
Газ і електрика дорожчають, а село хіба не користується ними для утримання господарства? А потім все задарма продає, бо треба знову купувати насіння, солярку, агрохімічні засоби.
Усе рівняють до долара, навіть те, що виготовляють в Україні. Усе за долари, тільки сільські мозолі безплатно.
с. Завидів
Іваничівського району.


 

Telegram Channel