Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На сільському цвинтарі освятили меморіальну плиту воїну, який загинув на Сході України (ФОТО)

Волинь-нова

На сільському цвинтарі освятили меморіальну плиту воїну, який загинув на Сході України (ФОТО)

«Не плач за мною, мамо, й сестро, не ридай, Я не хотів війни, я боронив свій край!» - такі слова викарбувані на пам’ятнику воїну-захиснику Олегові Горкавчуку в селі Оздів Луцького району. Березневої пори минулого року він повернувся у рідний край небесним воїном, віддавши своє життя на Сході України

Ніна КОСТРУБА


Олег Горкавчук був мобілізований в українську армію у квітні 2015 року, хоча у зону АТО вперше потрапив у складі «Айдару». Служив в окремій гірсько-піхотній бригаді у роті розвідки. Олег вірив у перемогу, про що у телефонних розмовах говорив матері, просив не переживати і дочекатися його додому. Не дочекалася його Валентина Пилипівна живим, загинув 22 березня 2016 року від снайперської кулі ворога поблизу села Піски Донецької області.



Пам’ятник освятив настоятель місцевого храму, протоієрей Сергій Січкар.



Минулої неділі на місцевому цвинтарі у селі Оздів, де вічним сном спочиває 34-річний Олег, відбулося освячення останнього дару від рідних – пам’ятника герою. Після богослужіння у місцевій Свято-Вознесенській церкві прихожани храму, заступник Луцького міського голови Олександр Рачков, директор департаменту соціальної політики міської ради Тетяна Книш, депутат районної ради Андрій Зань, який також пройшов пекло війни на Сході, представники Гіркополонківської сільської ради, церковний хор у скорботному мовчанні зібралися біля могили героя. 


Пам’ятник освятив настоятель місцевого храму, протоієрей Сергій Січкар.



Фото автора.

Telegram Channel