Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Подарувати квіти коханій змусили... «копи»

Волинь-нова

Подарувати квіти коханій змусили... «копи»

Роман Сидорчук у соціальній мережі «Фейсбук» описав свою першу зустріч із новими патрульними, яка, за словами чоловіка, шокувала його та змінила свідомість

Мирослава КОЗЮПА


Проїжджаючи в районі села Бронники Рівненської області, пан Сидорчук, за його словами, порушив правила дорожнього руху. Це помітив екіпаж поліції, який і зупинив недобросовісного водія. З моменту реформи МВС Романові не доводилося спілкуватися з правоохоронцями, тож за виробленою звичкою, зізнається, очікував «наїзду».



Спонукає своїх підлеглих до нестандартних рішень керівник Сергій Мерчук (уродженець Ківерцівського району Волинської області).



– Але патрульний настільки тактовно присоромив мене за мій вчинок, закликав до громадянської свідомості, побачивши малюнок тризуба на машині, апелював до патріотичних почуттів, що я був просто розчавлений таким психологічним айкідо, – прокоментував автопорушник виховну розмову з ним поліцейського. – Не знаю, за якими методиками навчають нашу нову поліцію, але я вже два дні під враженнями від цього психолога-Шаоліня, – порівняв вплив «копа» на водія із практикою буддистських монахів Роман Сидорчук.
Але найбільшою несподіванкою для нього стала кінцівка розмови: коли патрульний побачив, що водій повністю розгублений, він «добив» остаточно словами: «Ви вчинили правопорушення, і я зобов’язаний вас оштрафувати. Та якщо пообіцяєте більше не порушувати, а на суму стягнення купити жінці квіти, я вас відпущу».
– Ніколи не думав, що це так на мене подіє. Реформо, ти є! – зізнався чоловік і оприлюднив фотографію з коханою, якій таки приніс розкішний букет білих ромашок. «Звітую квітами!» – написав Роман Сидорчук. Запис уже вподобали понад 1,1 тисячі користувачів, серед яких – і керівництво Рівненської поліції.
Прес-служба патрульних у відповідь заявила, що спонукає своїх підлеглих до нестандартних рішень керівник Сергій Мерчук (уродженець Ківерцівського району Волинської області). І, як свідчить досвід, це працює!


 

Telegram Channel