Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Полторак оголосив бій пияцтву в армії

Наказ Міністра оборони передбачає цілу низку антиалкогольних заходів

Командирів військових підрозділів зобов’язали створити в колективі атмосферу нетерпимості до пияцтва.


Про це сказано в наказі Міністра оборони Степана Полторака №233 від 30 квітня «Про заходи щодо запобігання пияцтву в Збройних силах України», повідомляє Українська правда з посиланням на Українські новини.



Командирам військових підрозділів і видів військ доручено вважати профілактику пияцтва одним з основних напрямів роботи із профілактики правопорушень.



Відповідно до нього, командирам військових підрозділів і видів військ доручено вважати профілактику пияцтва одним з основних напрямів роботи із профілактики правопорушень.


Так, командирам доручено провести відповідну роз'яснювальну роботу серед військовослужбовців. Також наказано не допускати й негайно відстороняти від служби осіб з ознаками алкогольного сп'яніння.


Крім того, військові (трудові) колективи зобов'язані розглядати кожний випадок порушення військової дисципліни або громадського порядку п'яним військовим на загальних зборах, а також зобов'язані залучати родичів військового до заходів морально-психологічного забезпечення.


«Створити в підлеглих підрозділах атмосферу нетерпимого ставлення до будь-яких форм пияцтва», – сказано в документі.


Наказ також зобов'язує командирів позбавляти премій за вживання алкогольних напоїв на території військової частини як у робочий, так і в неробочий час.


Також доручено враховувати при прийманні громадян на службу їхнє ставлення до зловживання спиртними напоями й відображати це в службовій характеристиці.


13 квітня Президент Петро Порошенко підписав закон, відповідно до якого вводиться штраф у розмірі до 2,5 тис. гривень за вживання алкогольних напоїв військовозобов'язаними та резервістами під час проходження зборів.

Telegram Channel