Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Луцьку хочуть заборонити ромам жебрати та ворожити

Розміщена сьогодні на сайті міськради петиція користується неабиякою популярністю

Лучанин Антон Романюк розмістив сьогодні, 22 травня, на сайті Луцької міської ради електронну петицію наступного змісту:



Лучанам та гостям міста давно відома проблема порушення громадського порядку та ряду інших Законів України зі сторони осіб ромської національності на території АС № 1 м. Луцька.



«Лучанам та гостям міста давно відома проблема порушення громадського порядку та ряду інших Законів України зі сторони осіб ромської національності на території АС № 1 м. Луцька. А саме в першу чергу : жебрацтво (стаття 304 ККУ), використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (стаття 150-1 ККУ), ворожіння (стаття 181 КУпАП), сюди також входить розпивання спиртних напоїв (стаття 178 КупАП) та ряд інших правопорушень. 


Оскільки дирекція АС № 1 та поліція, на численні скарги громадян стосовно цієї проблеми не реагує, прошу Вас вжити заходів аби дана ситуація була вирішена найближчим часом. Також можливим методом до врегулювання даної ситуації є створення комісії на якій буде обговорено проблему та знайдений найефективніший спосіб вирішення даної проблеми До складу комісії можуть бути залучені громадські активісти, представники поліції, представники керівництва АС № 1 та міського самоврядування».


Протягом кількох годин петиція зібрала 56 голосів на свою підтримку.

Telegram Channel