Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Ковелі розгорнули вишиті рушники біля пам’ятника Шевченка та читали його поезію (ФОТО)

Волинь-нова

У Ковелі розгорнули вишиті рушники біля пам’ятника Шевченка та читали його поезію (ФОТО)

Учора минуло 156 років від дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі

До пам’ятника Кобзареві у Ковелі прийшли представники міської та районної влади, духовенство, творча інтелігенція, громадські активісти, учнівська молодь, йдеться на сайті Ковельської міської ради.




На завершення учасники заходу спільно читали «Заповіт» Шевченка.



Ведуча заходу, начальник відділу культури Вікторія Савлук, зокрема, наголосила: «Багато поетів страждали й гинули, але лише деякі з них давали прихисток у слові цілій нації. І тому, ми хочемо, щоб животворне Шевченкове слово лунало повсюди і якнайчастіше. Біля монумента на його честь, ми не виголошуватимемо пишних промов, а просто почитаємо його вірші. У них є усе: надія, розпач, заклик, біль, розрада, гнів, віра і безмежна любов. Без його поетичної сили і духовної висоти неможливо уявити ні сучасне України, ні її минуле, ні прийдешнє. Він учив нас боротися і з його словами на устах люди пішли на майдан, стали на захист кордонів своєї землі. За честь, за гідність, за свою землю. Проти тиранії, свавілля, брехні. Озброєні його заповітом, ми боремось тепер».



У знак вшанування пам’яті Тараса Шевченка учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника.
Учні шкіл міста декламували його поезію. Прозвучало чимало творів Кобзаря.



Під час цього діти розгорнули до монумента вишиті рушники.


На завершення учасники заходу спільно читали «Заповіт» Шевченка. Сьогодні, у час боротьби за незалежність, територіальну цілісність та сувернітет, Тарасове слово є для нас великою опорою та натхненням.

Telegram Channel