Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Півсотні пропустили — далі буде?

Волинь-нова

Півсотні пропустили — далі буде?

«Волинь» продовжує «колекціонувати» поразки – мабуть, на згадку про Прем’єр-лігу

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Українська Прем’єр-ліга. Другий етап. 8 (30) тур. «Зірка» (Кропивницький) – «Волинь» (Луцьк) – 2:0 (1:0 – Адерінсола Есеола, 68 хв.; 2:0 – Артем Сітало, 82).
20 травня. Кропивницький. Стадіон «Зірка». 1966 глядачів. Головний суддя Олександр Іванов (Макіївка).
«Волинь»: Андрій Марчук, Сергій Мелінишин, Роман Никитюк (Міха Горопевшек, 34 хв.), Руслан Марушка, Владислав Шаповал, Олег Герасимюк (Роман Ільницький, 46), Євген Котюн (Сергій Трикош, 76), Юрій Тетеренко, Андрій Ляшенко, Юрій Романюк, Сергій Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.
Попередження: Марушка, 42 хв.; Горопевшек, 45+1; Котюн, 45+3; Ільницький, 48; Ляшенко, 56.
Луцька «Волинь» достроково «оформила» свій «виліт» у Першу лігу, тож уболівальники команди прагнули побачити хоча б достойну гру в одному з трьох останніх матчів у Прем’єр-лізі. Оптимізму додавав і той факт, що саме «Зірку» «червоно-білі» змогли здолати на Великдень у Луцьку. Про це навіть страшно говорити, але то були єдині очки, здобуті волинянами у весняній частині першості.
Після тієї звитяги було чотири поспіль поразки з рахунком 0:1. У Кропивницькому лучани одержали п’яту. До того ж – «переконливішу». Рахунок відкрив у другому таймі 25-річний темношкірий нападник «Зірки» Адерінсола Есеола. До речі, ніякий не легіонер – народився у Житомирі в сім’ї українки та нігерійця. А під завісу матчу Артем Сітало подвоїв перевагу своєї команди. Цей гол став для «Волині» «ювілейним» – 50-м пропущеним у сезоні…
Таким чином в активі лучан лишається 7 очок (ще шість, нагадаємо, з команди «зняли») і «залізобетонне» останнє місце в турнірній таблиці.
27 травня «червоно-білі» прийматимуть удома «Карпати», а 31 травня в заключному матчі першості гратимуть на виїзді з «Дніпром».
У цьому турі дніпряни (попри складну ситуацію й дедалі наполегливіші чутки про зникнення клубу) перемогли, а львів’яни – програли. Тож відстань між командами в турнірній таблиці скоротилася до двох очок.
Серед інших поєдинків привертає увагу вольова перемога «Зорі» у Києві над «Динамо», до речі, друга в чотирьох матчах першості між цими командами. Для «Динамо» ж – це третя поразка поспіль (включно з програним «Шахтарю» фінальним матчем на Кубок України)…


За воротами
Володимир ДИКИЙ, старший тренер «Волині»:



«Зірка» забила з двох своїх моментів. Два моменти – два голи. Все могло бути по-іншому. Претензій до гравців немає. Зробили все, що могли. Тішить, що грали вихованці волинського футболу. Але, звичайно, їм не вистачає майстерності…»


 


 


 


 


 


 


 


Усі результати туру:
«Битва за чемпіонство»: «Шахтар» – «Олімпік» – 1:1; ФК «Олександрія» – «Чорноморець» – 1:1; «Динамо» – «Зоря» – 1:2;
«Змагання за збереження прописки»: «Зірка» – «Волинь» – 2:0; «Сталь» – «Дніпро» – 0:1; «Карпати» – «Ворскла» – 0:1.

Список бомбардирів: Факундо Феррейра («Шахтар») – 13 (1 – з пенальті); Андрій Ярмоленко («Динамо») – 12 (4); Густаво Бланко Лещук («Карпати» / «Шахтар») – 11.


27 травня «червоно-білі» прийматимуть удома «Карпати», а 31 травня в заключному матчі першості гратимуть на виїзді з «Дніпром».


Telegram Channel