Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Підприємство, яке засмородило Луцьк, закриють?

Волинь-нова

Підприємство, яке засмородило Луцьк, закриють?

Останнім часом в обласному центрі люди нарікають на неприємний запах. Однією з причин цього може бути виробнича діяльність ТОВ «БІО ПЕК», яке розташоване на території Гнідавського цукрового заводу

Марина ЛУГОВА



Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, за повідомленням сайту Луцької міськради, неодноразово спілкувався з керівництвом підприємства щодо вирішення питання з налагодження безпечної роботи очисних споруд. Однак реакції, яка б змінила ситуацію на краще, не було.



Голова обласної ради Ігор Палиця зазначив, що в неділю було призупинено роботу цього підприємства.



І ось вчора мешканці мікрорайону Вересневе зібралися на збори і вимагали від очільників ТОВ «БІО ПЕК» зупинити виробництво. Поспілкуватися з місцевими жителями та керівниками заводу завітали голова обласної ради Ігор Палиця, секретар міської ради, виконувач повноважень луцького міського голови Ігор Поліщук, його заступники. Під час зустрічі мешканці мікрорайону нарікали на постійний неприємний запах, що унеможливлює нормальне проживання. Натомість представники ТОВ «БІО ПЕК» запевняли, що мають усю необхідну документацію на виробничу діяльність, що їхня робота не несе загрози для здоров’я і життя громадян.
Звертаючись до присутніх, голова обласної ради Ігор Палиця зазначив, що в неділю було призупинено роботу цього підприємства. За його словами, в обласній раді буде створена спеціальна комісія, до якої увійдуть депутати, екологи та інші фахівці. Крім того, він закликав мешканців Вересневого зорганізуватися і делегувати своїх представників до цієї комісії. Члени її проведуть перевірку дозвільної документації та роботи товариства. Ігор Палиця наголосив: якщо буде встановлено шкідливість виробництва для навколишнього природного середовища, то остаточно зупинять його діяльність. На його думку, для роботи комісії вистачить тижня, і після цього знову відбудеться зустріч із громадою.
Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук зазначив, що хоча завод і не знаходиться на території Луцька, але від його діяльності страждають лучани. Робота підприємства може бути відновлена лише у випадку, якщо виробництво буде безпечним і не створюватиме проблем лучанам.


 

Telegram Channel