Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Уже двісті волинян захистили своїм життям Україну…

Волинь-нова

Уже двісті волинян захистили своїм життям Україну…

21 травня у Луцьку вшанували пам’ять Героїв, які загинули під час війни на Сході країни. Нагадаємо, що саме волиняни першими прийняли удар, коли серед ночі 22 травня 2014 року сепаратисти розстріляли під містом Волноваха 10-й блокпост українських військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, обірвавши життя вісімнадцятьох захисників

Кость ГАРБАРЧУК



З нагоди третіх роковин загибелі наших земляків у Волинському обласному музично–драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбулися поминальні заходи за участі виконувача повноважень міського голови, секретаря міської ради Ігоря Поліщука, голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, голови громадської організації «Військові капелани Волині» протоієрея Михайла Бучака, першого заступника командира 51-ї ОМБ у 2014—2015 роках полковника Юрія Іванущенка, голови громадського об’єднання «Спілка воїнів АТО Волині» Олександра Серватовича, учасників бойових дій, військовослужбовців. Сотні людей прийшли вшанувати пам’ять загиблих.



Нашим обов’язком є жити та працювати так, щоб нам не було соромно перед близькими Героїв.



Поминальна акція розпочалася з допрем’єрного показу фільму «10-й блокпост».
— Мене спонукало зняти цю історію те, що я дуже добре пам’ятаю той день: новини, хаотичне мереживо гелікоптерів, одні кажуть одне, інші – друге. Тож ми задумали проект, присвячений усім подібним історіям АТО, особливо першим – і з уст самих учасників. Проте крапка ще не поставлена, до цієї теми ми повернемося, – розповів один із авторів стрічки, учасник бойових дій Владислав Васильченко.
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик переконаний, що такий фільм якнайкраще ілюструє живу та правдиву історію:
— Ми з вами не маємо права забути тих, які були першими. Час та історія загоюють рани, але, напевно, кожному з нас потрібно пам’ятати, що двісті наших земляків уже ніколи не повернуться на рідну Волинь. І це велика трагедія – а відтак маємо бути ще більш відповідальними перед своїми Героями, зробити усе можливе і неможливе, аби ця пам’ять ніколи не згасла.
До присутніх звернувся виконувач повноважень міського голови, секретар Луцької міської ради Ігор Поліщук:
— Зараз гинуть сини українського народу, Герої, серед яких є багато наших земляків. Сьогодні ми хочемо висловити найщиріші співчуття та низько вклонитися родинам полеглих. Ці події назавжди залишаться глибокою раною в серцях волинян. Нашим обов’язком є жити та працювати так, щоб нам не було соромно перед їхніми близькими.
Представники влади, духовенства та волиняни поклали квіти до пам’ятного фотостенда «Герої Небесної сотні – загинули за єдність України».
Під супровід військового оркестру відбулася громадянська хода із Театрального майдану проспектом Волі до Київського майдану, де поклали квіти до пам’ятного знака «Борцям за волю та незалежність України».
На Алеї почесних поховань, що на міському кладовищі села Гаразджа, відслужили панахиду. У поминальній молитві військові капелани поіменно згадали всіх загиблих на Сході лучан, які спочивають на цвинтарі. Бойові побратими, родичі та друзі принесли квіти на могили Героїв цієї неоголошеної війни.



Громадянська хода від Театрального до Київського майдану.



На Алеї почесних поховань у Гаразджі.


 

Telegram Channel