Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
«Перемоги на олімпіадах – це чудово, але головне – берегти в дитині Людину»

Волинь-нова

«Перемоги на олімпіадах – це чудово, але головне – берегти в дитині Людину»

Минулої п’ятниці у Луцьку нагороджували вчителів та учнів року-2017

Лариса ЗАНЮК



Щовесни о цій порі, коли природа рясніє цвітом, освітяни вже збирають урожай із тих зернинок, що засіяли на початку навчального року, восени. Стільки зроблено й пережито за цей час! Позаду олімпіади й конкурси, турніри й змагання, і тепер упевнено можна святкувати вікторію.



Рішенням сесії Луцької міської ради запроваджена стипендія, яку виплачуватимуть протягом усього навчального року школярам, що перемогли в багатьох номінаціях.



Загалом луцька освітня галузь поповнилася 32 переможцями олімпіад, 29 призерами всеукраїнського конкурсу-захисту робіт Малої академії наук, 15 тріуфаторами всеукраїнських турнірів, 8 – у літературному конкурсі ім. Т. Г. Шевченка та двома у XVII мовному конкурсі ім. П. Яцика – ось такий багатий ужинок. А «Учнем року-2017» визнано Марину Козуб, ученицю 11-го класу НВК №9, яка ставала неодноразовим переможцем всеукраїнських олімпіад та конкурсів. Дівчина зізналася, що на початку року навіть не уявляла, що отримає таке звання.
До вітань та нагородження долучилися начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, в. о. міського голови Ігор Поліщук, заступник міського голови Костянтин Петрочук, очільниця міського комітету профспілки працівників освіти Галина Василенко, інші представники влади та освітньої галузі, керівники установ міста.
Рішенням сесії Луцької міської ради запроваджена стипендія, яку виплачуватимуть протягом усього навчального року школярам, що перемогли в багатьох номінаціях, зазначила голова постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови Алла Надточій.
Також вручали премії педагогам, які не лише передають свої знання учням, а й повсякчасно працюють над собою та здобули першіть у всеукраїнському етапі конкурсу «Вчитель року». Аж двох «Учителів року-2017» має НВК «Гімназія №14 ім. В. Сухомлинського»: у номінації «Біологія» – Діану Василюк, у номінації «Інформатика» – Наталію Каліш. НВК №26 радіє за переможця у номінації «Музичне мистецтво» Наталію Бойко, а гімназія №4
ім. М. Левицького – Олену Скрипчук у номінації «Початкове навчання». Найкращими шкільними бібліотекарями у 2017-му стали Світлана Антонюк, Олена Кривіцька та Тамара Ткачук.
Керівники окремих установ Волині: лісового господарства, апеляційного суду, технікуму харчових технологій та обласної газети «Волинь-нова» — відзначили школярів, успішних у правознавстві, екології, дизайні, літературі. Головний редактор «Волині-нової» Олександр Згоранець привітав 11-класницю СЗОШ №1 Діану Лепку, яка, крім того, що здобула перемогу у всеукраїнській олімпіаді з журналістики, ще й випускає з ровесниками шкільну стінгазету «Гроно».
— Слово – це завжди важко й відповідально, якщо це слово чесне, – наголосив Олександр Згоранець та вручив Діані сертифікат на проходження практики в редакції за умови, якщо юнка обере фах філолога чи журналіста.
Можливо, такі відзнаки вмотивують вибір професій старшокласниками, адже всі організації потребують активних молодих людей?
У Палаці культури міста Луцька, де відбувалося дійство, тішили глядачів переможці багатьох конкурсів і фестивалів: заслужений народний ансамбль «Радість», народний колектив сучасного танцю «Фаворит», запевняючи, що для мудрих педагогів і їхніх вихованців не існує вершин, яких не можна було б підкорити.
Начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко подякувала обдарованим учням і педагогам за піднесення престижу міста, школи, але наголосила: насамперед слід па-
м’ятати, що життя і здоров’я кожної дитини важливіше від усіх премій і нагород. Тому побажала берегти в дитині Людину.



Ігор Поліщук: «Відзначати обдарованих школярів завжди приємно».



Марина Козуб — учень року-2017 .



Очільниця освіти Луцька Зіновія Лещенко радіє з дитячих успіхів.



Чи стане Діана журналістом — вирішувати їй, але шанс проходити практику в газеті «Волинь-нова» вона вже має.


 

Telegram Channel