Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Гройсман і Кличко повернулись із порожніми руками з виставки українських товарів

Чиновники лише бажали успіху вітчизняним виробникам

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і мер Києва Віталій Кличко відвідали виставку товарів українського виробництва. Можновладці подивилися на те, чим може похвалитися промисловість Києва, йдеться в сюжеті ТСН.



Обмежень на іноземні товари на догоду вітчизняному виробнику не буде – дають зрозуміти чиновники. Єдиний справедливий критерій життєздатності товару – ринок.



На заході була озвучена інформація про те, що експортний потенціал міста зріс на 1,3 млрд доларів. Однак посадовці всіляко уникали відповіді, що мають у себе українського виробництва і чим користуються щодня. Лише після певних розмірковувань вирішили: їжа, трохи одягу та меблів.


У виробників свої проблеми. Серед експонатів є новий вітчизняний медичний аппарат – у 5 разів дешевший за схожий іноземний томограф. Якість знімків, запевняють виробники, краща, а шкода здоров'ю – менша. Замість 2,5 тисяч, що пацієнти птатять за знімок КАТЕ, собівартість його знімку складає 50 гривень. Однак виграти тендер підприємство не може, бо в конкурсних документах прописані технічні характеристики лише іноземних апаратів. Представники ж влади обмежуються побажанням успіхів.


Обмежень на іноземні товари на догоду вітчизняному виробнику не буде – дають зрозуміти чиновники. Єдиний справедливий критерій життєздатності товару – ринок. Разом із тим мер і прем'єр із виставки повертаються без подарунків. 

Telegram Channel