Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Вроджена сліпота не завадила геймеру полюбити відеоігри (відео)

Світ відеоігор не чужий для людей з обмеженими можливостями. При бажанні вони підлаштовуються під управління і з часом досягають неймовірних успіхів

27-річному Тобі Отту познайомитися з відеоіграми не завадила навіть сліпота. Він народився з рідкісною недугою – двосторонньою анофтальмією. Простіше кажучи, у Тобі відсутні очні яблука, передає 4PDA.



Тобі прекрасно орієнтується по звуках, тому він не боїться грати в файтинг на кшталт Injustice навіть у мережі.



Хлопець ніколи не бачив відеоігри, але любить їх усім серцем.
Знайомство з ними у Тобі почалося приблизно так само, як і у більшості геймерів покоління 90-х. Він обожнював грати в Mortal Kombat і Street Fighter, а через якийсь час йому подарували PlayStation, завдяки якій він насолоджувався Soul Calibur і Tekken. Тобі прекрасно орієнтується по звуках, тому він не боїться грати в файтинг на кшталт Injustice навіть у мережі. Проте геймер не оминає й інші жанри, проводячи багато часу за японськими рольовими іграми в дусі Final Fantasy.
Під час першого знайомства з якою-небудь грою хлопцеві зазвичай допомагає його друг. Товариш описує головне меню і допомагає освоїтися на перших етапах. Зрозуміло, великі ігри даються Тобі нелегко: приміром, на усунення одного з босів Final Fantasy X у нього пішло близько двох місяців. А старенькі шутери типу Doom і Duke Nukem йому доводиться грати з чітамі, оскільки відшукати аптечки на рівні виходить не завжди. Незважаючи на всі труднощі, Тобі рекомендує всім сліпим людям спробувати відеоігри. За його словами, одержувані емоції коштують витрачених зусиль.

Telegram Channel