Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

На Рівненщині – бурштиновий пікет

Під Рівненською ОДА сьогодні велелюдно

Кілька десятків мешканців сіл Томашгород і Єльно Рокитнівського району приїхали на комісію облради, поваідомляє "РадіоТрек". Люди побоюються, що у них можуть відібрати сільськогосподарські паї і віддадуть в оренду одній із компаній, яка видобуває бурштин. Ось що зокрема розповіла представниця громади, Галина:



Хоче якась компанія нас завоювати, і забрати наші землі, більш за все - для видобутку бурштину.



"Вони без нашої згоди, в нас хочуть забрати наші земельні паї. 385 ділянок приблизно по 16 гектарів. Туди входять і мисливські угіддя, туди входить і заповідна зона, усі землі. І без нашого відома вони хочуть нашкодити екології нашої землі. І ми будемо відстоювати свої права. Хоче якась компанія нас завоювати і забрати наші землі, більш за все – для видобутку бурштину".


Орієнтовно, за словами мешканців Рокитнівського району, йдеться про 1,5 тисячі гектарів, на яких розташований заповідник та заказник. А ще люди нарікають, що у громади ніхто не запитав згоди на передачу в оренду земель.


До пікетувальників вийшли представники обласної ради і запропонували зібрати ініціативну групу, яка братиме участь у роботі комісії обласної ради.  

Telegram Channel