Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

Про бюджет, мартшрутки, підвали говорили на сесії міськради у Нововолинську

28 із 34 депутатів прибули 24 травня на чергову сімнадцяту сесію Нововолинської міської ради сьомого скликання. У порядок денний було внесено 42 питання

Одними з основних на сесії були бюджетні питання. Попередньо вони слухалися на засіданнях комісій та на Дні депутата, йдеться на сайті Нововлинської міськради. Тож прийняття рішення про виконання міського бюджету за І квартал 2017 року не потребувало тривалого обговорення. За цей період  обсяг міського бюджету склав 138664,3 тис. гривень, що на 44147,7 тис. гривень більше, ніж у відповідному періоді попереднього року.



На сесії заслухали питання про створення індустріального парку, розглянули депутатські звернення, ряд земельних питань.



Виконання загального фонду міського бюджету забезпечено на 114,1 відсотка до помісячного розпису доходів. У зв’язку з перевиконанням внесено зміни до основного фінансового документа міста на поточний рік. Таким чином, збільшено асигнування на галузі міського господарства. Зокрема, управлінню освіти передбачено додаткові кошти в сумі 1682,8 тис. гривень на забезпечення виплати заробітної плати в сумі 1217,0 тис. гривень відповідно до вимог постанови КМУ від 14.12.2016 № 974 щодо підвищення рівня оплати праці педагогічним працівникам інших закладів та установ освіти на два тарифні розряди з 1 червня цього року. По центральній міській лікарні збільшуються бюджетні призначення в сумі 1078,0 тис. гривень. Додатково скеровано 270 тис. на пільгове перевезення, а також додано кошти на благоустрій. У цілому видаткова частина міського бюджету збільшується на 3 млн.123 тис. гривень.
Чимало часу міські обранці відвели на обговорення питання, що стосувалося транспортного обслуговування населення м. Нововолинська та селища Благодатного. Особливо жвава дискусія точилася стосовно забезпечення доїзду та якісного обслуговування пасажирів на маршруті №13. Селищний голова Олександр Топорівський охарактеризував ситуацію як незадовільну. Адже, за його словами, від жителів селища надходять скарги через зриви рейсів. Люди не можуть вчасно добратися на роботу. Не задовольняє і санітарний стан маршруток. Натомість свою думку з цього приводу висловили і перевізники, котрі були присутні у сесійній залі, зазначивши, що питання багастороннє. Вони згідні з мешканцями селища. Разом з тим загострили увагу і на своїх проблемах. Кажуть, що не вистачає коштів на ремонт транспорту. Нарікають і на те, що, особливо увечері, серед пасажирів є багато пільговиків, може статися так, що скоро не буде кому возити, бо, мовляв, водія знайти на такі умови буде досить непросто.
Підсумував обговорення питання міський голова Віктор Сапожніков.
-Зриви, несвоєчасність руху – це недопустимо і жодним чином не виправдовує ситуацію, - вважає він. Тому, на його думку, треба шукати вихід із двох сторін. Керівник міста просив перевізників привести автомобілі до належного санітарного стану. Наголосив, що, можливо, варто подумати про зменшення кількості рейсів до Благодатного, як запропонував селищний голова, але тут постає питання кращої якості. Віктор Сапожніков рекомендував своєму першому заступнику, секретарю ради Андрію Сторонському зібратися разом з депутатами селищної ради і обговорити дану ситуацію.
Ще до сесії певного резонансу набрало питання про затвердження експертної оцінки майна, яке підлягає приватизації. На сесію прийшли мешканці будинку 1 - а на проспекті Перемоги. Вони висловили свою незгоду щодо приватизації підвального приміщення депутатом міськради Леонідом Климовичем.Тож у залі розгорнулася дискусія. Голова ОСББ «Добробут - 1» звернулася до депутатів з проханням відмінити попереднє рішення міської ради та безкоштовно передати їм на баланс підвал.


Віктор Сапожніков пояснив, що підвальне приміщення на проспекті Перемоги 1-а є у комунальній власності міста і рішення про його приватизацію - законне. Кошти від реалізації нерухомого майна підуть у міську казну на покриття першочергових витрат. Якщо ж заявники не погоджуються з цим, то можуть оскаржувати рішення у суді. У свою чергу Леонід Климович, аби залагодити конфлікт, запропонував мешканцям будинку свою співпрацю та фінансову допомогу на благоустрій. Однак і це не посприяло тому, щоб рішення набрало потрібну кількість голосів. Відтак, його розгляд перенесли на наступну сесію, конфлікт спробують вирішити у профільній комісії.
Міські обранці затвердили міську Програму профілактики правопорушень на території м. Нововолинськ та сел. Благодатне на 2017-2020 роки, зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Нововолинська на 2016-2017 роки, статути Житлово-комунального об’єднання Нововолинської міської ради, Житлово-комунальних підприємств №1 і №2,Житлово-експлуатаційної контори №3, підприємства «Нововолинськводоканал». На сесії заслухали питання про створення індустріального парку, розглянули депутатські звернення, ряд земельних питань.

Telegram Channel