Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

У Луцьку судді, що закривають очі на п’яних водіїв, спровокували пікет

Захищати людей, а не п’яних водіїв вимагали від служителів Феміди пікетувальники, які зібралися біля стін Луцького міськрайонного суду


Останньою краплею став випадок із речником «Варти порядку» Олександром Волянюком, котрому вдалося уникнути покарання. Нагадаємо, що 19 лютого цього року його затримали за водіння у нетверезому стані, у чому він сам зізнався на відеокамеру.



Євгенія СОМОВА


«Досить захищати п’яних убивць за кермом», «Антикорупційному суду — так!», «Суддів-хабарників — геть!» - з такими лозунгами прийшли лучани, а також активісти громадської організації «Самооборона Волині». Вони зазначали, що останнім часом чимало справ, порушених за водіння у нетверезому стані, у судах Луцька та інших міст України закривають через прогалини у законодавстві. Таким чином водіям-п’яницям вдається уникнути відповідальності. Але останньою краплею, що переповнила чашу обурення, став випадок із речником «Варти порядку» Олександром Волянюком, котрому вдалося уникнути покарання. Нагадаємо, що 19 лютого цього року його затримали за водіння у нетверезому стані, у чому він сам зізнався на відеокамеру. Однак суддя Олег Ющук визнав його невинним і справу закрили. Як зазначали учасники пікету, випадки, коли нетверезі водії уникають покарання, вже стали системою. Тож мітингувальники вимагали змінити ставлення суддів до п’яних за кермом, а від Олега Ющука — звільнитися із посади, а якщо хоче захищати правопорушників, то йти до них в адвокати. У зверненні до служителів Феміди вони вимагали визнати винним Олександра Волянюка і позбавити його посвідчення водія щонайменше на рік.
Голова суду Михайло Квятковський, якого мітингувальники перестріли дорогою на роботу, зазначив, що він не може впливати на своїх колег, бо це заборонено законом. І порадив активістам звернутися до Вищої ради суду та кваліфікаційної комісії зі скаргою на дії Олега Ющука.

Telegram Channel