Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Назавжди залишився 22-річним

Волинь-нова

Назавжди залишився 22-річним

У Гіркополонківській школі відкрили меморіальну дошку загиблому воїну — випускнику

Ніна КОСТРУБА


— Ми дякуємо за цей мирний на нашій волинській землі тим, хто віддав своє життя на Сході України, захищаючи батьківський край від агресора, — такими словами розпочав урочистість із нагоди відкриття меморіальної дошки випускнику школи Ігорю Климюку, який загинув від снайперської кулі російського агресора 10 січня 2017 року, директор Гіркополонківської школи Луцького району Василь Мацялка.



Його життя як спалах. Лише встиг закінчити школу, здобув робітничу спеціальність, розпочав трудову біографію у СГПП «Рать».



Його життя як спалах. Лише встиг закінчити школу, здобув робітничу спеціальність, розпочав трудову біографію у СГПП «Рать». Але війна на Сході України не залишила серце байдужим, пішов на строкову службу, згодом підписав контракт. Служив гранатометником Першого механізованого батальйону 24-ої окремої Бердичівської залізної бригади імені князя Данила Галицького. Мав позивний «Клим». Він так мріяв жити на мирній землі, але снайперська куля поблизу міста Попасне забрала життя 22-річного хлопця.


— Зініціювали встановлення меморіальної дошки учні. Саме вони запропонували організувати ярмарку, на яку представили власноруч приготовлені і зроблені вироби. Покупців було багато і за виручені кошти виготовили меморіальну дошку, — розповів Василь Мацялка.


У скорботному мовчанні схилили голови учасники заходу. Розділити гірку втрату батьків – Алли та Павла Климюків – прийшли голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський, його заступники – учасник бойових дій Володимир Боярчук та Інна Бас, Гіркополонківський сільський голова Ніна Симонович, голова ГО «Луцька районна спілка учасників АТО» Віталій Пудлік, депутат Луцької районної ради, учасник бойових дій Андрій Зань, побратими героя, священики, жителі села. Як весільну фату з нареченої, скроплюючи гіркими сльозами, знімає мати з чорного граніту білу накидку, а там її син-захисник із автоматом у руках стоїть на сторожі миру і добра.


Фото автора.


Telegram Channel